Ingrediente
- -5 oua
- -5 linguri zahar
- -100 ml frisca lichida sau iaurt gras
- -50 ml ulei
- -200 gr faina
- -2 linguri cacao
- - esenta rom
- -1 lingurita praf de copt
- -praf de sare
Mod de preparare
Batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine .
Impartim compozitia in doua parti egale , iar intr-o parte punem cacao. Amestecam bine.
Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt punem in mijloc o lingura de aluat alb , in mijlocul lui punem o lingura de aluat cu cacao, apoi urmeaza aluatul alb in mijlocul celui cu cacao si tot asa pana terminam compozitia.
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii .
Lasati la racit
Serviti impreuna cu o cana de cafea , lapte sau ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|