Cheesecacke de portocale

Postat de papabundetot in Prajituri
30 Noi 2014 | 4434 vizualizari
Cheesecacke de portocale

Cheesecacke cu portocale nu am in colectia de cheesecacke-uri pe care am dezvoltat-o in acest an,asa ca fiind si cu un pas in decembrie,luna Craciunului si al mirosului de portocale,m-am gandit ca ar fi foarte potrivit sa il fac.Am profitat de aceasta ocazie si pentru a schimba putin tehnica folosita la blatul de biscuiti care pana acum era doar bagat la frigider dupa amestecare,asa ca sper sa va placa :)

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat::
  • 250 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • suc de portocale
  • Pentru crema:
  • 500 gr ricotta
  • 5 portocale mari
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • anason macinat
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 250 gr frisca
  • 4 foi de gelatina

Mod de preparare

Am rupt biscuitii in bucati si apoi i-am maruntit bine la robot,amestecandu-i cu untul.Dupa ce au fost bine sfaranati,i-am asezat in forma de tort,aranjand blatul sa fie cat de cat uniform,am turnat putin suc de portocale proaspat stors si am dat forma la cuptor pentru 10 minunte.

Am curatat portocalele de coaja si pielite,am taiat cu atentie doar pulpa,am adaugat peste ea zahar brun,seminte de vanilie,putin anason si am pus totul la foc pentru a obtine o dulceata.Dupa ce portocalele au fiert,am ales cateva bucatele de pulpa pentru a le aseza deasupra,iar restul le-am bagat la blender,fierbinti impreuna cu gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,am amestecat bine pana am obtinut un piure de portocale,apoi am mutat totul intr-un castron.Am adaugat peste piure 500 gr ricotta,am mixat bine si am dat crema deoparte pana am batut frisca.Odata batuta se frisca,am incorporat-o usor cu ajutorul unei spatule peste ricotta cu portocale,apoi am pus crema astfel obtinuta peste blatul de biscuiti,racit intre timp.

Deasupra am decorat cu cateva bucati de portocala si am dat la frigider pentru aproximativ 3 ore pana cand gelatina si-a facut treaba.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecacke de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Negresa cu crema de dovleac

Postat de oanapl

Negresa cu crema de dovleac

Pentru crema de dovleac, cureti dovleacul de coaja, il tai cubulete si il pui la fiert, circa 20 de minute. Este gata, cand cuburile de dovleac sunt moi si intra usor furculita in ele. Scurgi...

Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si gem de pere cu mere

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu pere si gem de pere cu mere

Aluatul: Intr-un bol amestecati untul rece, cu oul si vanilia. Adaugati praful de copt, sarea, apoi faina, treptat. Framantati pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Tapetati cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2014, 18:37
Binnnn!
la 30.11.2014, 18:37
la 30.11.2014, 18:44
ce buuuuuuun
la 30.11.2014, 19:40
Ce-mi place!
la 30.11.2014, 19:57
yammiii!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking