Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul pe aburi sau la microunde. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin, cat sa nu fie fierbinte. Se adauga zaharul si se amesteca bine pana se topeste, apoi adaugam ouale pe rand, cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Amestecul trebuie sa fie lucios si omogen.
La final se adauga faina amestecata cu cacaua, cate o lingura pe rand amestecand bine dupa fiecare, sa nu ramana cocoloase. Intr-o forma de tort cu margini detasabile unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia de brownies.
Crema de branza se amesteca bine cu ouale, zaharul si esenta de vanilie. Se toarna in tava cate o lingura, pe rand, din compozitia de branza, dinstribuind-o uniform peste tot, apoi cu ajutorul unui cutit sau cu o spatula amestecam putin cele doua compozitii (eu am amestecat un pic cam mult, asa ca nu faceti ca mine).
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coace aprox. 35 de minute la 180 grade. Se verifica cu ajutorul unui cutit daca este coapta (cutitul trebuie sa iasa curat din aluat) iar marginile cheesecakeului trebuie sa fie usor maronii. Daca se umfla putin la copt sa nu va speriati, dupa ce scoateti din cuptor prajitura se va lasa inapoi.
Se lasa pe un gratar sa se raceasca complet, se scoate din forma, se indeparteaza hartia de copt si se portioneaza dupa plac! Cu siguranta o sa mai fac, nu te mai poti opri din mancat, atat e de buna!
Pofta mare si spor la prajiturit!
Sursa