Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca

Postat de Valclaudia in Prajituri
19 Iul 2015 | 5450 vizualizari
Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca

va invit la o prajiturica aromata si racoritoare. Cate portii sa scot de la frigider?

Ingrediente

Blatul:

  • 7 oua de casa
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar tos
  • un praf de turmeric
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 9 linguri de faina proaspat cernuta
  • 3 linguri seminte de canepa
  • 15 prune nu foarte coapte taiate felii

Crema:

  • 1l lapte rece
  • 4 linguri cu varf amidon alimentar din porumb
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 4-5 linguri zahar (depinde cat de dulce preferati crema)

Decor:

  • 700 gr. strugurei rosii
  • cca 600 ml apa plata rece
  • 3 plicuri gelatina pentru tarte incolora
  • 1 lingura cu varf granule de ceai cu aroma de fructe de padure
  • indulcitor dupa gust (2-3 linguri)
  • 200 ml frisca vegetala hulala

Mod de preparare

Separam mai intai ouale.

Nu uitam sa pornim cuptorul sa fie incins cand terminam de preparat amestecul pentruy blat. (175 grade)

Peste albusuri punem praful de sare si le batem spuma. Lasam spuma deoparte.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, turmericul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Din cand in cand punem cate o lingura de ulei, ca la maioneza.

Adaugam apoi apa minerala, 2 linguri seminte de canepa si incorporam la final spuma de albusuri si faina cernuta.

Tapetam tava cu faina (unsa in prealabil cu ulei).

Turnam amestecul obtinut in tava,nivelam si asezam din loc in loc felii de prune (nu foarte coapte sa nu lase mult lichid in timpul coptului).

Presaram restul de seminte de canepa si dam tava la cuptor pana trece blatul nostru testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit in tava.

Pentru crema punem cca 800 ml lapte rece la foc impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie.

Diluam amidonul intr-un bol cu 200 ml lapte rece.

Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca reducem la minim focul, turnam amidonul dizolvat si amestecam incontinuu sa nu se faca cocoloase.

Cand crema capata consistenta unei budinci oprim focul si o turnam fierbinte peste blatul racorit din tava.

Asezam strugureii spalati si zvantati in strat consistent peste crema de vanilie si preparam gelatina care sa lege stratul de strugurei,dupa cum urmeaza:

-punem 450 ml apa intr-o craticioara la foc potrivit impreuna cu granulele de ceai si indulcitorul;

-praful de gelatina pentru tarte se dilueaza cu 150 ml apa rece, cand apa de pe foc clocoteste, procedam exact ca la crema, turnam gelatina diluata si amestecam energic pana se ingroasa.

Turnam apoi peste fructele din tava gelatina fiarta si lasam cateva ore prajitura in camara sa se inchege crema si gelatina pentru a putea portiona prajitura in conditii bune.

Mixam frisca lichida rece si decoram cu ea prajiturelele portionate.

Inainte de servire recomand sa tineti tava cu prajituri la frigider pe caldurile astea...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu capsuni si fragi Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili si dimensiuni de 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de...

Citeste continuarea

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2015, 21:09
Claudito,sa-ti pun piedica???? )) Cred ca te paste locul fruntas
la 19.07.2015, 21:12
Die,stii reclama de la Ciuc? Inca una si ma duc )))
la 19.07.2015, 21:19
Ce bine arata !
la 19.07.2015, 21:24
ai,ai,ai
la 19.07.2015, 21:24
waw cum arata vreauuuuuuuuuuuuuuu

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking