Ingrediente
- Crusta:
- 200 g biscuiti cu cereale integrale si unt
- 70 g unt gras topit
- Umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 200 ml frisca lichida
- 1 bucata mare avocado
- 3 oua
- 80 g green sugar
- Sirop:
- 50 g zahar
- 50 g unt gras
- 1 lingura apa
- sucul de la jumatate de lamaie
- 3 linguri smantana pentru frisca
Mod de preparare
Am copt cheesecake-ul intr-un vas ceramic cu diametrul de 26 cm.
Prima data am maruntit biscuitii in robotul de bucatarie,i-am amestecat cu untul topit si i-am pus in vasul ceramic.Am presat bine cu lingura.
Intr-un bol am incorporat pe rand,mixand cu blenderul vertical, branza de vaci, ouale, zaharul, frisca lichida si fructul de avocado bine copt, curatat de sambure si coaja.
Am pus acest amestec peste crusta din biscuiti cu unt si am dat vasul la cuptorul preancalzit la 180 grade C. Am copt cheesecake-ul 40 minute.
Inainte de a scoate cheesecake-ul din cuptor am preparat siropul de zahar cu unt. Am caramelizat zaharul cu apa,am adaugat untul taiat cubulete mici,smantana pentru frisca si sucul de lamaie.Am scos cheesecake-ul din cuptor si am turnat deasupra siropul fierbinte.
Am lasat sa se raceasca vreo ora dupa care am bagat cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore.
A iesit delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu avocado" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|