Ingrediente
- pentru crusta:
- 300 g biscuiti digestivi
- 70 g unt topit
- 70 ml lapte de cocos sau de vaca
- 1 lingura miere
- pentru crema de branza cu avocado:
- 500 gr branza dulce de vaci
- 1 avocado bine copt
- sucul si coaja de la 1 limeta
- 4-5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
- 3 galbenusuri
- 3 linguri smantana
- 1 lingura amidon alimentar
- pentru crema de fistic:
- 150 g fistic
- 200 ml smantana pentru frisca
- 200 ml lapte
- 2 galbenusuri
- 1 lingura amidon
- 2-3 linguri zahar
- pentru decor:
- 70 gr ciocolata alba
- 1 lingura unt
- fistic taiat grosier
Mod de preparare
Pentru crusta: zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie. Peste ei adaugam ultul topit, laptele si mierea. Amestecam cu o spatula in compozitie. Intr-o tava rotunda cu inel detasabil si unsa cu unt punem compozitia de biscuiti. O distribuim uniform si apasam usor cu dosul unei linguri pentru a aseza cat mai uniform blatul din biscuiti.
Pentru crema de branza cu avocado: taiem avocado in doua, inlaturam samburele si cu o lingurita extragem pulpa. Punem in robotul de bucatarie avocado, stoarcem zeama de la jumatate de limeta si pasiram bine fructul. Adaugam branza si continuam sa pasiram pana obtinem o pasta fina si cremoasa de branza. Adaugam zaharul, galbenusurile, smantana, amidonul si coaja de limeta. Pornim robotul si lasam 2-3 minute pana ingredientele sunt bine amestecate si cremoase. Gustam si mai adaugam sau nu zeama de limeta. Turnam compozitia de branza peste cea de biscuiti, o distribuim uniform, trantim usor de masa tava cu cheesecak-ul sa nu ramana goluri de aer si dam tava la cuptorul incins la 150-160 grade 1 ora. Lasam sa se raceasca complet.
Pentru crema de fistic:punem fisticul in robotul de bucatarie si-l maruntim bine de tot. Adaugam trepata cate putin din smantana pentru frisca(rece) si lasam pana fisticul este bine maruntit si devine cremos. Adaugam galbenusurile si amidonul si mai dam cateva pulsatii robotului cat sa se amestece ingredientele. Intr-o craticioara cu fund dublu punem la fiert laptele cu zaharul. Cand da in clocot il dam deoparte. Turnam cate putin din laptele fierbinte peste crema de fistic, amestecam cu un tel tip para pana am terminat tot laptele de turnat. Transferam compozitia inapoi in oala cu fund dublu, punem pe foc, amestecam mereu cu telul si lasam crema pe foc pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Lasam sa se raceasca si punem crema peste cheesecak-ul rece. Peste crema punem o folie alimentara, sa nu prinda pojghita si dam tava la frigider pentru 2-3 ore. Inlaturam folia si inelul detasabil si ornam cu ciocolata topita pe baie de aburi amesteca cu putin unt. La final presaram putin fistic taiat grosier. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu avocado si crema de fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|