Cheesecake cu avocado si crema de fistic

Postat de simona72 in Prajituri
11 Mai 2015 | 4012 vizualizari
Cheesecake cu avocado si crema de fistic

Mi-a placut tare mult reteta Oanei de chesecake cu avocado si am zis ca neaparat trebuie sa probez reteta. Nu a iesit crema de branza asa de verde ca a ei pentru ca am folosit doar 1 bucata de avocado, iar ca plus am adaugat, tot verde, crema de fistic. Multumesc pentru reteta Oana! Sa trimiti si la mine pozarul ala:)))) http://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-cu-avocado-si-caramel-cu-lime-70165.html

Ingrediente

  • pentru crusta:
  • 300 g biscuiti digestivi
  • 70 g unt topit
  • 70 ml lapte de cocos sau de vaca
  • 1 lingura miere
  • pentru crema de branza cu avocado:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 1 avocado bine copt
  • sucul si coaja de la 1 limeta
  • 4-5 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura amidon alimentar

  • pentru crema de fistic:
  • 150 g fistic
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 2-3 linguri zahar
  • pentru decor:
  • 70 gr ciocolata alba
  • 1 lingura unt
  • fistic taiat grosier

Mod de preparare

Pentru crusta: zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie. Peste ei adaugam ultul topit, laptele si mierea. Amestecam cu o spatula in compozitie. Intr-o tava rotunda cu inel detasabil si unsa cu unt punem compozitia de biscuiti. O distribuim uniform si apasam usor cu dosul unei linguri pentru a aseza cat mai uniform blatul din biscuiti.

Pentru crema de branza cu avocado: taiem avocado in doua, inlaturam samburele si cu o lingurita extragem pulpa. Punem in robotul de bucatarie avocado, stoarcem zeama de la jumatate de limeta si pasiram bine fructul. Adaugam branza si continuam sa pasiram pana obtinem o pasta fina si cremoasa de branza. Adaugam zaharul, galbenusurile, smantana, amidonul si coaja de limeta. Pornim robotul si lasam 2-3 minute pana ingredientele sunt bine amestecate si cremoase. Gustam si mai adaugam sau nu zeama de limeta. Turnam compozitia de branza peste cea de biscuiti, o distribuim uniform, trantim usor de masa tava cu cheesecak-ul sa nu ramana goluri de aer si dam tava la cuptorul incins la 150-160 grade 1 ora. Lasam sa se raceasca complet.

Pentru crema de fistic:punem fisticul in robotul de bucatarie si-l maruntim bine de tot. Adaugam trepata cate putin din smantana pentru frisca(rece) si lasam pana fisticul este bine maruntit si devine cremos. Adaugam galbenusurile si amidonul si mai dam cateva pulsatii robotului cat sa se amestece ingredientele. Intr-o craticioara cu fund dublu punem la fiert laptele cu zaharul. Cand da in clocot il dam deoparte. Turnam cate putin din laptele fierbinte peste crema de fistic, amestecam cu un tel tip para pana am terminat tot laptele de turnat. Transferam compozitia inapoi in oala cu fund dublu, punem pe foc, amestecam mereu cu telul si lasam crema pe foc pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Lasam sa se raceasca si punem crema peste cheesecak-ul rece. Peste crema punem o folie alimentara, sa nu prinda pojghita si dam tava la frigider pentru 2-3 ore. Inlaturam folia si inelul detasabil si ornam cu ciocolata topita pe baie de aburi amesteca cu putin unt. La final presaram putin fistic taiat grosier. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu avocado si crema de fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Postat de Nadyne

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul....

Citeste continuarea

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Postat de mirela0911

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Aluatul: Se prepara maiaua. Se incalzesc usor cca 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2015, 15:10
Ce bine arata!
la 11.05.2015, 15:13
Arata tare bine cheesecakul tau , si ce-mi place crema de fistic
la 11.05.2015, 15:18
Avocado nu stiu cum e (ma las pe mana ta ca sa nu mai iau bataie ) ), fisticul imi place, nu poate fi decat buuuun de tot!
la 11.05.2015, 15:26
Ce bine arata! Avocado n-am papat pana acum
la 11.05.2015, 15:35
Tare bun trebuie să fie!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking