Ingrediente
Blat
- 250 gr biscuiti
- 200 gr de unt
Crema
- 200gr ciocolata alba
- 400 gr crema de branza
- 600 gr branza dulce
- 150 gr zahar pudra
- 150 ml smantana pt frisca
- 3 oua
Caramel
- 100 ml smantana pt frisca
- 6 linguri de zahar
- 100 gr unt
Mod de preparare
- macinam biscuitii cu mixerul, topim untul.
- turnam untul peste biscuiti si amestecam. Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm)
- punem pe foc frisca lichida, o incalzim fara sa dea in fiert, apoi luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati
- Lasam sa se dizolve ciocolata, amestecand.
- mixam branza dulce amestecata cu crema de branza si zaharul pudra
- Adaugam cele 2 oua intregi pe rand, mixam , apoi adaugam treptat ciocolata topita si omogenizam
- Crema se intinde peste blatul de biscuiti
- Apoi bagam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute la 180 grade, pana se rumeneste frumos. ATENTIE! Dupa cele 30 minute nu scoatem cheesecake-ul din cuptor, lasam sa se raceasca inauntru (pentru ca alftel se lasa si crapa).
- Pentru caramel, caramelizam zaharul apoi adaugam smantana lichida, mai lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul
- Adaugam untul , amestecam pana se topeste complet si gata caramelul. Trebuie lasat la rece pana capata consistenta dorita, pentru a putea orna
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEESECAKE CU CARAMEL" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|