Desert tort pralinat cu trufe

Postat de Ela68 in Torturi
18 Mai 2017 | 4462 vizualizari
Desert tort pralinat cu trufe

Un tortulet gustos cu trufe imbatate in rom :)

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 100 gr ciocolata Nestle Noir
  • 90 gr unt
  • 80 gr zahar tos
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua
  • 1 varf de sare
  • 1 lingura cacao cernuta ( am folosit cacao Olandeza )
  • 60 gr alune de padure maruntite
  • pentru insiropat:
  • 50 ml rom Negrita
  • Ingrediente crema de cafea si alune:
  • 70 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 6 grame cafea solubila (ness)
  • 50 gr zahar brun
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • pentru alune caramelizate :
  • 100 gr alune de padure+
  • 80 gr zahar tos brun
  • Ingrediente cheesecake cu ciocolata :
  • 300 gr crema de branza ( am folosit Exquisa )
  • 80 gr Nutella
  • 50 gr zahar tos brun
  • 50 gr smantana pentru frisca ( Dorna )
  • 100 ciocolata Nestle Noir
  • 1 ou mic
  • 1 galbenus
  • Trufe de ciocolata cu rom :
  • 100 gr ciocolata Nestle Noir
  • 60 gr smantana pentru frisca ( Dorna )
  • 20 gr unt
  • 2-3 linguri rom ( Negrita )
  • Cacao pentru décor
  • Décor :
  • Cateva alune de padure caramelizate
  • Zahar caramelizat
  • Alune de padure coapte
  • Trufe

Mod de preparare

Mod de preparare blat ciocolata :

Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare, apoi sarea, vanilia si alunele. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 25-30 minute pana ce marginile incep sa se desprinda de forma.

Mod de preparare crema de cafea si alune :

Pregatim krantz-ul de alune: Punem zaharul la topit intr-o cratita, amestecand pana se topeste. Avem grija sa nu se inchida la culoare, altfel, va deveni amar. Adaugam alunele si amestecam, apoi turnam totul pe o foaie de copt si lasam sa se raceasca. Le macinam la robot si lasam deoparte.

Amestecam laptele, cafeaua si jumatatea din cantitatea de zahar si le punem intr-o craticioara la foc mic. Cand zaharul s-a topit, oprim focul si lasam la racit. Mixam galbenusurile cu zaharul ramas si turnam compozitia de cafea peste ele. Punem amestecul intr-o cratiocioara cu fund dublu si lasam la foc mic, pana ce incepe sa fiarba. Lasam doar cateva clocote, amestecand continuu, altfel se va taia. Punem gelatina la inmuiat in apa rece cateva minute, apoi o stoarcem bine si o adaugam peste crema, omogenizand bine. Mixam smantana pentru frisca si incepem s-o combinam usor cu crema de cafea. La final, adaugam alunele macinate.

Mod de preparare cheescake cu ciocolata:

Mixam crema de branza cu Nutella, adaugam zaharul, smantana pentru frisca si ciocolata topita. Omogenizam si adaugam pe rand oul si galbenusul. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Vom coace la foc minim, cel putin o ora. Faceti testul cu scobitoarea si eventual mai lasati daca nu este copt. Se lasa la racit in forma, este foarte fragil.

Mod de preparare trufe de ciocolata cu rom :

Punem la foc mic smantana si untul pana ce acesta s-a topit. Turnam amestecul peste ciocolata taiata bucatele mici si amestecam pana la omogenizare. Adaugam romul, lasam sa se raceasca complet si acoperim bolul cu folie alimentara. Se pune in frigider pana ce amestecul s-a intarit, apoi, portionati cu ajutorul unei lingurite si tavaliti trufele prin cacao.

Decor:

Topim zaharul si-l lasam la racit pana incepe sa se intareasca. Intepam alunele cu ajutorul unor scobitori si trecem pe rand, fiecare aluna prin zaharul ars. Se pun la scurs si cand s-a intarit zaharul, se pot folosi la ornat.

Asamblare :

Se asaza blatul pe un platou si se monteaza in jurul lui un inel reglabil. Se toarna crema de cafea si se niveleaza. Lasam la congelator 30 minute, pana se intareste. Se asaza cheescake-ul de ciocolata ( cu grija, este destul de fragil). Decoram cu trufe de ciocolata si alune caramelizate, eventual ne jucam cu zaharul ars, ce-a mai ramas de la topit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort pralinat cu trufe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si visine

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema caramel si visine

Incepem cu crema , pentru a avea timp sa se raceasca. Intr-un ceaunel, sau o cratita mai groasa, punem zaharul si il transferam pe foc. Il lasam sa se caramelizeze la foc potrivit, pana...

Citeste continuarea

Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone

Se încălzesc 200ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2017, 15:56
Wow, postezi rar, dar si cand o faci ma dai prin praf !
la 18.05.2017, 16:03
))))), as vrea si eu mai des, dar abia ce gasesc cateva minute pentru suflet !
la 18.05.2017, 16:15
Cum zis, un tortuleţ, da, un mic tortuleţ de 22 cm cu care eu m-aş încurca un pic prin meandrele bucătăriei.
Fain!
la 18.05.2017, 16:26
Ela, tortul tau arata absolut super. Imi place cum l-ai decorat, imi place ce ai pus in compozitia lui si imi place foarte mult sectiunea. Felicitari!
la 18.05.2017, 16:33
Sunt de acord cu ante-vorbitorii !!! In plus , si mai mult mi-ar placea sa am sectiunea in fata mea

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking