Ingrediente
- Aluat
- 200g unt
- 200g zahar
- 5 oua
- 250g faina
- 250ml lapte
- 50g cacao
- 30g cafea solubila
- 1 plic praf de copt
- 1 fiola esenta vanilie
- Umplutura
- 500g branza de vaci
- 50g smantana grasa
- 300g zahar
- 150g faina
- 4 oua
- Coaja de lamaie
Mod de preparare
Pentru umplutura, punem toate ingredientele in blender si le mixam pana se formeaza o pasta omogena.
Batem albusele tare, cu un praf de sare si le dam la rece. Separat,frecam untul cu zaharul, pana-si dubleaza volumul, adaugam pe rand galbenusele, vanilia, laptele si albusurile. Faina o amestecam cu praful de copt, cacaua si nesul si o incorporam cu ingredientele lichide, ajutand-une de o paleta, amestecand usor de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt, golim ½ din aluat (eu nu am apreciat prea bine), peste el punem pasta de branza si deasupra acoperim cu restul de aluat.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 50’.
Cand s-a racit, ornam dupa preferinta. Eu l-am ornam cu finetti, nuca de cocos si bezele.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|