Ingrediente
- Pentru crusta
- 250 g biscuiti digestivi
- 100 g unt
- Pentru umplutura
- 1 plic de gelatina
- 50 ml de apa rece
- 500 g branza de vaci
- 100 g de zahar
- 200 g smantana
- 200 g smantana dulce, pentru frisca
- 1 ciocolata cu lapte
- gem de afine, pentru servit
Mod de preparare
Crusta
Biscuitii se macina marunt.
Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.
Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece.
Umplutura
Gelatina se hidrateaza 5 minute in 50 de ml de apa. Apoi se incalzeste pe baie de aburi sau la microunde, cat sa se dizolve.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi.
Se bate frisca. Se amesteca cu branza, smantana, gelatina, ciocolata si zaharul.
Asamblare
Se toarna umplutura peste blatul de biscuiti.
Se da la rece, peste noapte.
Se serveste, cu gem de afine deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata si gem de afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|