Ingrediente
Blat:
- 200 g. biscuiti;
- 150 g. unt;
- 2 lg. cacao;
- 1 lg. esenta de vanilie;
- 100 g. ciocolata amaruie;
Crema:
- 200 g. nuca de cocos;
- 100 ml. apa de cocos;
- 200 ml. lapte;
- 40 g. amidon;
- 250 g. branza dulce;
- 300 ml. frisca lichida;
- 2 plicuri gelatina;
- 2 lg. zahar vanilat;
Decor:
- 100 g. ciocolata amaruie;
Mod de preparare
Blat: Biscuiti se faramiteaza in robot impreuna cu cacaoa. Se amesteca cu untul topit si cu esenta de vanilie si se pune intr-o tava cu pereti detasabili.Se da la frigider pentru 20 de minute. Ciocolata se topeste la bain-marie si se pune deasupra blatului de biscuiti.
Crema: Se pun la blender nuca de cocos, apa de cocos, zaharul si laptele. Se lasa la temperatura camerei pentru 20 de minute. Se adauga amidonul si se pune la foc mic pana se ingroasa. Se adauga peste crema calda branza faramitata. Se lasa la racit pentru 30 de minute. Se mixeaza frisca lichida si se adauga peste crema. La urma, se adauga gelatina hidratata cu cateva linguri de lapte si incalzita la bain-marie. Se adauga peste blat si se lasa sa actioneze gelatina.
Pentru decor am folosit cateva frunze de mar pe care le-am uns pe spate cu ciocolata topita. Le-am dat la congelator pana s-a intarit ciocolata, dupa care le-am dezlipit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|