Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide

Postat de simona72 in Torturi
1 Mai 2019 | 883 vizualizari
Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide

Iubesc prajiturile cu branza. Am facut multe cheesecake-uri, dar parca cele coapte imi plac mai mult. Cele fara coacere le prefer cu fructe si le gasesc mult mai potrivite pentru zilele toride de vara.

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 250 gr biscuiti digestivi
  • 70-80 gr alune de padure(usor prajite si curatate de coaja)
  • 70 gr unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 150 gr smantana 30%grasime
  • 3 galbenusuri+2 oua intregi
  • 100 gr unt de arahide cremos
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Pentru topping:
  • 150 gr ciocolata 52% cacao
  • 100 gr smantana pentru gatit
  • 50 gr alune de padure taiate grosier
  • Pentru decor:
  • aschii de ciocolata, fulgi de cocos, fructe, alune de padure…

Mod de preparare

Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o tava cu marginile detasabile numai buna pentru cuptor. Se pune amestecul zdrobit de biscuiti in tava, se distribuie uniform pe toata suprafata si se preseaza usor cu dosul unei linguri sau cu fundul unui pahar. Pentru a face crusta cat mai crocanta, se coace 10 minute la 170 grade C.

Intre timp facem umplutura: in bolul robotului punem toate ingredientele si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Daca este nevoie, curatam marginile vasului cu o paleta apoi continuam amestecarea/mixarea ingredientelor. Am turnat cu grija compozitia peste crusta coapta. Am nivelat si am miscat putin tava pentru a se distribui cat mai uniform. Am pus tava cu cheesecake pe grilajul din mijloc al cuptorului, iar dedesubt o tava in care am pus apa fiarta. Se coace prajitura la 165-170 grade C, pentru 50 minute. Se intredeschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca.

De abia dupa ce s-a racit complet, se adauga toppingul de ciocolata. Se pune smantana pentru frisca intr-o craticioara. Se pune pe foc pana devine fierbinte (dar sa nu fiarba), se adauga ciocolata taiata, se amesteca pana ciocolata este complet topita. Se adauga alunele de padure si se toarna peste cheesecake. Se da la frigider pentru 4-5 ore.

Pentru a scoate cheesecake-ul usor din forma, se trece lama subtire a unui cutit peste marginea laterala. Se indeparteaza inelul si prajitura e gata de a fi decorata dupa preferintele voastre. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert tort Diplomat

Postat de simona72

Desert tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La...

Citeste continuarea

Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere

Postat de simona72

Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Se adauga treptat galbenusurile, unul cate unul in timp ce mixam....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.05.2019, 12:26
bun bun
la 01.05.2019, 12:55
O bunatate!
la 01.05.2019, 12:59
Si eu ador prajiturile cu branza, mai ales cheesecake-urile. Iar al tau e fix pe gustul meu!
la 01.05.2019, 13:32
Ce buuun
la 01.05.2019, 13:47
Yummmm, ce bun─âtate de cheesecake!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking