Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide

Postat de simona72 in Torturi
1 Mai 2019 | 2502 vizualizari
Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide

Iubesc prajiturile cu branza. Am facut multe cheesecake-uri, dar parca cele coapte imi plac mai mult. Cele fara coacere le prefer cu fructe si le gasesc mult mai potrivite pentru zilele toride de vara.

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 250 gr biscuiti digestivi
  • 70-80 gr alune de padure(usor prajite si curatate de coaja)
  • 70 gr unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 150 gr smantana 30%grasime
  • 3 galbenusuri+2 oua intregi
  • 100 gr unt de arahide cremos
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Pentru topping:
  • 150 gr ciocolata 52% cacao
  • 100 gr smantana pentru gatit
  • 50 gr alune de padure taiate grosier
  • Pentru decor:
  • aschii de ciocolata, fulgi de cocos, fructe, alune de padure…

Mod de preparare

Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o tava cu marginile detasabile numai buna pentru cuptor. Se pune amestecul zdrobit de biscuiti in tava, se distribuie uniform pe toata suprafata si se preseaza usor cu dosul unei linguri sau cu fundul unui pahar. Pentru a face crusta cat mai crocanta, se coace 10 minute la 170 grade C.

Intre timp facem umplutura: in bolul robotului punem toate ingredientele si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Daca este nevoie, curatam marginile vasului cu o paleta apoi continuam amestecarea/mixarea ingredientelor. Am turnat cu grija compozitia peste crusta coapta. Am nivelat si am miscat putin tava pentru a se distribui cat mai uniform. Am pus tava cu cheesecake pe grilajul din mijloc al cuptorului, iar dedesubt o tava in care am pus apa fiarta. Se coace prajitura la 165-170 grade C, pentru 50 minute. Se intredeschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca.

De abia dupa ce s-a racit complet, se adauga toppingul de ciocolata. Se pune smantana pentru frisca intr-o craticioara. Se pune pe foc pana devine fierbinte (dar sa nu fiarba), se adauga ciocolata taiata, se amesteca pana ciocolata este complet topita. Se adauga alunele de padure si se toarna peste cheesecake. Se da la frigider pentru 4-5 ore.

Pentru a scoate cheesecake-ul usor din forma, se trece lama subtire a unui cutit peste marginea laterala. Se indeparteaza inelul si prajitura e gata de a fi decorata dupa preferintele voastre. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu alune de padure si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine

Postat de katty

Desert tort cu ananas, nuca de cocos si mandarine

Incepem cu blatul 1. Scurgem compotul de ananas. Siropul il vom pastra sa insiropam blatul1. doua tavi identice presaram cate 2 linguri de zahar, asezam rondelele de ananas(pastram 2 ptr...

Citeste continuarea

Tort cu bezea si piersici

Postat de miha

Tort cu bezea si piersici

Blat de tort: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2019, 12:26
bun bun
la 01.05.2019, 12:55
O bunatate!
la 01.05.2019, 12:59
Si eu ador prajiturile cu branza, mai ales cheesecake-urile. Iar al tau e fix pe gustul meu!
la 01.05.2019, 13:32
Ce buuun
la 01.05.2019, 13:47
Yummmm, ce bunătate de cheesecake!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking