Ingrediente
Blat:
Crema de branza:
- 3 cutii cu mascarpone
- 400 g branza de vaci cremoasa
- 300 ml frisca lichida
- 200 g zahar pudra
- 250 g piure de caise(din200 g caise fara samburi si 3 linguri cu zahar)
- 3 pliculete zahar vanilat
- 25 g gelatina(2 pliculete si 1/2)
Jeleu:
- 500 g caise
- 6 linguri zahar
- 15 g gelatina(1 pliculet si 1/2)
- 100 ml apa
Mod de preparare
Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul si ciocolata topita si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (diametrul de 25cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim piureul de caise si crema de branza.
Piure de caise: Punem pe foc intr-o craticioara, caisele cu zaharul si le fierbem cateva minute pana se inmoaie . Le pasam cu blenderul si le trecem printr-o sita.
Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul pudra si zaharul vanilat .Adaugam piureul de caise racit si gelatina hidratata care a fost topita cateva secunde. In timpul topirii,gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare . La sfarsit incorporam frisca batuta. Turnam amestecul obtinut peste blatul de biscuiti, scuturam putin tava pentru a nivela masa cremoasa. O dam la rece.
Jeleu de caise: Hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Caisele cu zaharul si apa, le fiebem cateva minute pana se inmoaie, le pasam si trecem totul printr-o sita. Le amestecam cu gelatina topita ,astfel obtinand jeleul.
Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita.Dam la frigider pentru minim 3 ore ,de preferat peste noapte. Indepartam inelul formei dezlipind marginile cu un cutit. Ca ornament am folosit o caisa feliata, si ciocolata alba topita.Taiem cheesecake-ul cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|