Cheesecake cu jeleu de caise

Postat de gicuta69 in Torturi
12 Iul 2015 | 7917 vizualizari
Cheesecake cu jeleu de caise

Un desert usor, cremos si racoros ,tocmai bun pentru zilele de vara...si nu numai.

Ingrediente

Blat:

  • 350 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • 50 g ciocolata cu lapte

Crema de branza:

  • 3 cutii cu mascarpone
  • 400 g branza de vaci cremoasa
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g piure de caise(din200 g caise fara samburi si 3 linguri cu zahar)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 25 g gelatina(2 pliculete si 1/2)
  • 150 ml apa

Jeleu:

  • 500 g caise
  • 6 linguri zahar
  • 15 g gelatina(1 pliculet si 1/2)
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul si ciocolata topita si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (diametrul de 25cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim piureul de caise si crema de branza.

Piure de caise: Punem pe foc intr-o craticioara, caisele cu zaharul si le fierbem cateva minute pana se inmoaie . Le pasam cu blenderul si le trecem printr-o sita.

Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul pudra si zaharul vanilat .Adaugam piureul de caise racit si gelatina hidratata care a fost topita cateva secunde. In timpul topirii,gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare . La sfarsit incorporam frisca batuta. Turnam amestecul obtinut  peste blatul de biscuiti, scuturam putin tava pentru a nivela masa cremoasa. O dam la rece.

Jeleu de caise: Hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Caisele cu zaharul si apa, le fiebem cateva minute pana se inmoaie, le pasam si trecem totul printr-o sita. Le amestecam cu gelatina topita ,astfel obtinand jeleul.

Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita.Dam la frigider pentru minim 3 ore ,de preferat peste noapte. Indepartam inelul formei dezlipind marginile cu un cutit. Ca ornament am folosit o caisa feliata, si ciocolata alba topita.Taiem cheesecake-ul cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu jeleu de caise

Postat de lucy2002

Desert cheesecake cu jeleu de caise

Maruntim biscuiti foarte fin. Topim untul. Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2015, 10:55
la 12.07.2015, 11:02
Yummm, ce deliciosenie frumoasa!
la 12.07.2015, 11:04
Ce bun e! Si ce culoare frumoasa are jeleul!
la 12.07.2015, 11:04
Minunat de bun si de frumos!!!
la 12.07.2015, 11:06
O bunătate!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking