Desert cheesecake cu jeleu de caise

Postat de lucy2002 in Dulciuri
9 Aug 2019 | 2737 vizualizari
Desert cheesecake cu jeleu de caise

Un desert rapid care ne place mult, mai ales in perioadele calduroase cand nu iti vine sa pornesti cuptorul pentu a face ceva dulce. Mi-a placut reteta Jamilei de unde m-am inspirat, dar am mai modificat gramajele pe ici colo si am introdus un plic de budinca de lamaie si mi-a placut mult ce-a iesit.  

Ingrediente

  • Blat
  • 300 gr biscuiti maruntiti (foarte fin)
  • 150 gr unt 82%, topit
  • Crema
  • 1 kg branza de vaci ( de la Lidl)
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 180 gr zahar
  • un plic zahar vanilinat
  • 40 gr praf budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de smantana grasa 20%
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • Jeleu
  • 500 gr caise
  • 4-5 linguri de zahar
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • Decor
  • afine

Mod de preparare

Maruntim biscuiti foarte fin.

Topim untul.

Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune intr-o tava cu inel detasabil si-l vom presa cu lingura sau cu un pahar. Dupa aceasta operatiune dam tava la frigider si ne ocupam de crema.

Punem la hidratat cele 20 gr de gelatina pentru crema de branza.

Preparam plicul de budinca conform instructiunilor de pe el, folosind 500 ml de lapte si lasam budinca sa se racoreasca la temperatura camerei.

 Hidratam 15 gr de gelatina pentru jeleu.

 Intr-o cratita punem caisele (spalate si fara samburi), zaharul, un pic de apa 50 ml si lasam pe foc pana se inmoaie bine, dupa care dam la blender si-l facem piure, il lasam sa se racoreasca. Cand piureul este caldut, adaugam gelatina (15gr) hidratata si amestecam foarte bine. Jeleul este gata si-l dam la frigider.

 Mixam branza de vaci cu smantana, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie.

Gelatina (20gr) se adauga in budinca calduta si amestecam foarte bine, dupa care o adaugam in crema de branza si amestecam cu mixerul bine. Crema este gata .

Aducem tava de la frigider si punem 3 linguri din crema de branza peste stratul de biscuiti si cu ajutorul lingurei de inghetata luam cateva cupe din jeleu si le punem in tava peste stratul de branza. Deasupra se aduga crema de branza si se niveleaza frumos. Jeleul il punem putin pe foc sa se inmoaie( nu fierbinte si nici cald) si-l turnam deasupra peste crema de branza. Jeleul fiind lichid, rotim un pic tava si el se va uniformiza.

Decoram cu afine sau ce ce vreti voi si-l dam la frigider pentru 4-6 ore sau pana a doua zi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarte cu rubarba si prune

Postat de Oana

Tarte cu rubarba si prune

Amestecati ingredientele pentru blat si mixati cu ajutorul unui robot sau cu mana  pana obtineti o compozitie omogena Puneti aluatul in folie de plastic si...

Citeste continuarea

Cosulete cu crema de capsuni si Miez de lapte

Postat de MotanLaOale

Cosulete cu crema de capsuni si Miez de lapte

Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe blatul de lucru (cu mana) si se taie patrate perfecte (daca nu sunt perfecte nu iese). Eu am taiat o foaie in 6 patrate. Fiecare patrat se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2019, 10:43
mmm o bunatate!
la 09.08.2019, 10:46
Îmi place cum arată...!
la 09.08.2019, 10:48
Multumesc Daniela!
la 09.08.2019, 10:49
Multumesc Rodica!
la 09.08.2019, 11:16

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking