Desert ecleruri cu crema de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
1 Ian 2020 | 1071 vizualizari
Desert ecleruri cu crema de vanilie

Desi aveam o reteta pentru coji de ecleruri, de data aceasta m-am inspirat de la Merisor. Nu este pentru prima data cand fac coji, dar in ultimii ani am incercat de trei ori sa le fac si nu mi-au iesit, in sensul ca ramaneau necoapte in interior. A patra oara se pare ca a fost cu noroc, dar am si procedat altfel, in sensul ca am dat gaurele in coji, dupa ce s-au rumenit putin, pentru a se usca inauntru. Cam asta ar fi singurul secret pentru reusita eclerurilor. Sper sa va iasa si voua pentru ca sunt tare bune!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 ml apa
  • 1 praf de sare
  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata.

Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.

Dupa ce aluatul s-a racit complet, se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se poate folosi mixerul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se umple un posh cu aluatul obtinut si se formeaza eclerurile pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu suficient intre ele.

Se introduce tava la cuptor la foc maxim pana cand eclerurile sunt un pic rumenite, apoi se deschide usa cuptorului si se inteapa cojile din loc in loc cu o scobitoare.

Se introduce din nou tava la cuptor, dar la foc mai mic, pentru ca eclerurile sa se usuce inauntru si sa nu se arda la exterior.

Dupa ce eclerurile sunt gata, se opreste focul si se mai lasa cojile circa 5 minute in cuptor (daca sunt prea rumene nu se mai lasa in cuptor), apoi se pot scoate si lasa sa se raceasca.

Se procedeaza la fel si cu aluatul ramas.

Se pregateste crema. Intr-un craticior se mixeaza galbenusurile cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, laptele si faina si se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat bucatele.

Se pune craticiorul la foc si se mesteca continuu in el cu ajutorul unui tel pana cand se ingroasa compozitia. Apoi, crema obtinuta se pune intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, peste crema racita se adauga frisca lichida si se mixeaza.

Cojile de ecleruri se taie de-a lungul si se umplu cu crema de vanilie cu ajutorul unui posh.

Ciocolata se rupe in bucatele si se pune la foc intr-un craticior impreuna cu laptele, amestecand continuu pana cand se topeste.

Cu ajutorul unei pensule, se ung eclerurile cu ciocolata.

Eclerurile cu crema de vanilie se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ecleruri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Desert mini ecleruri

Postat de RODIMUR

Desert mini ecleruri

Se amestecă la foc mic: apa, laptele, sarea și zahărul, după care se adaugă și untul, iar când s-a topit și compoziția clocotește și este omogenă, se adaugă dintr-o dată...

Citeste continuarea

Desert ecleruri asortate, cu glazura oglinda

Postat de ancutsa

Desert ecleruri asortate, cu glazura oglinda

  Eclerurile: Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe, adaugi făina în ploaie, amestecând energic, până ai...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.01.2020, 18:03
Un deliciu
la 01.01.2020, 18:04
la 01.01.2020, 18:04
la 01.01.2020, 18:13
la 01.01.2020, 18:45
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking