Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare

Postat de diaconta in Dulciuri
27 Iul 2015 | 4042 vizualizari
Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare

Cu această reţetă aniversez şi 5 ani de când sunt bucătăraş,Vă mulţumesc fiindcă existaţi oameni dragi. Un desert delicios,reţetă cu care vreau să răspund invitaţiei Laurei,care găzduieşte luna aceasta provocarea Mistery Box Challenge,proiect iniţiat de Cerasela. Vreau să le mulţumesc şi fetelor pentru că m-au primit alături de ele. Dintre ingredientele propuse de Laura,eu am ales pentru acest desert: brânza,zmeura,cireşe şi lamâia. Imi place foarte mult cheesecake-ul,mai ales combinat cu fructe. Totuşi nu mă încânta foarte mult blatul din biscuiţi aşa că am preferat să fac un blat pufos. In crema de brânză am adaugat zmeură şi l-am acoperit cu un jeleu minunat din lemon curd (cremă de lamâie).Pentru că eu ma „lupt” cu o dieta,am înlocuit zaharul cu Green Sugar(dacă tot am primit premiul de la Bucataras).Mie îmi place foarte mult acest zahar „verde”,dar voi puteti să folosiţi zahar obişnuit,în aceeaşi proporţie. Vă garantez că este la fel de răcoros ca şi o îngheţată.

Ingrediente

Ingrediente blat(tava cu diametrul de 20 cm): 

  • 3 oua
  • 90 g Green Sugar
  • 100 g faina
  • 2 linguri ulei
  • Sare

Ingrediente crema de brânză:

  • 500 g crema Mascarpone
  • 300 ml frisca lichida îndulcita
  • 18 g Green Sugar (2 linguri)
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • 6 foi gelatina(10g)
  • Zmeura congelata

Ingrediente jeleu lamâie:

  • 1 ou întreg + 2 galbenusuri de ou
  • 75 g Green Sugar
  • 60 ml suc (zeama)de lamâie
  • Vanilie
  • 3 foi gelatina (5g)

Pentru ornat:

  • Cireşe confiate

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi blatul.

Am mixat ouale întregi cu zaharul (Green Sugar)si un praf de sare,pâna si-au triplat volumul si spuma a devenit ca si o crema,paletele mixerului lasând urme.

Am redus apoi viteza mixerului si am adaugat uleiul în fir subtire.

La final am pus faina,încorporând-o usor cu un tel.

Am pus compozitia în tava în care am pus hârtie de copt.

Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.

Primele 15 minute am reglat temperatura la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade.

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Asa cum am spus,dupa ce s-a racit,am taiat o felie mai subtire din el pentru ca era prea înalt.

Pentru crema de brânza,am pus folie de gelatina în apa rece sa se hidrateze.

Am mixat frisca.Nu trebuie sa fie prea ferma.

Crema Mascarpone am mixat-o cu Green Sugar si arome.

Am încalzit gelatina în cuptorul cu microunde (mare atentie sa nu o fierbeti) apoi am amestecat-o cu 2 linguri de mascarpone.Aveti grija  ca mascarponele sa nu fie prea rece când faceti aceasta operatiune.Am pus-o apoi în restul cremei.

La final am încorporat si frisca si zmeura congelata.

In forma în care am copt blatul,am pus blatul si l-am acoperit cu crema de brânza.

Am pus la frigider cât timp am preparat jeleul de lamâie.

Am pus foile de gelatina la hidrtatat în apa rece.

Oul întreg împreuna cu galbenusurile le-am mixat cu Green Sugar,am adaugat zeama de lamâie si le-am pus pe baie de aburi.

Am amestecat cu telul pâna a început sa se îngroase (cam 10-15 minute).

Am încalzit apoi gelatina la microunde si am pus-o peste crema de lamâie.

Dupa ce s-a racorit putin jeleul,l-am pus  peste crema de brânza si am ornat deasupra cu cirese confiate.

Am lasat la frigider pâna s-a racit bine si l-am putut felia(dupa ce în prealabil am scos inelul formei de copt).

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert biscuiti digestivi

Postat de katty

Desert biscuiti digestivi

Punem zeama de portocala intr-o craticioara si o infierbantam. Dam jos, punem coacazele, acoperim cu un capac si lasam sa se raceasca si sa se hidrateze coacazele. Intr-un vas punem faina,...

Citeste continuarea

Orez cu lapte

Postat de Pungasa_Rogue

Orez cu lapte

Orezul se spala in mai multe ape, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce se umfla, orezul se scurge de apa si se adauga laptele, iar cand acesta din urma da in clocote, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2015, 19:58
wow ce super este, imi place combinatia pe care ai ales-o La multi ani alaturi de noi si La cat mai multe retete minunate! Felicitari Dia!
la 27.07.2015, 20:01
Ce nine arata!
la 27.07.2015, 20:16
La cât mai multe rețete și mulți ani de Bucătăraș!
la 27.07.2015, 20:16
Bine ales,inca o data felicitari si pupici,Dia!
la 27.07.2015, 20:24
Ce frumos ti-a iesit! Zilele astea trebuie sa incerc si eu un cheesecake
Felicitari si la mai multe!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking