Cheesecake cu lămâie (fără coacere)

Postat de AndrutzaP in Dulciuri
22 Iul 2016 | 4344 vizualizari
Cheesecake cu lămâie (fără coacere)

  Acest cheesecake este al doilea pregatit o data cu cel de piersici.  http://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-cu-piersici-fara-coacere-78632.html    

Ingrediente

  • Blat
  • 164 g biscuiti digestivi
  • 75 g unt (82% grasime)
  • Crema de branza
  • 100 g ricotta
  • 150 ml iaurt
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 pliculet gelatina granule
  • 2 linguri zahar pudra
  • Jeleu de lamaie
  • 2 lamai
  • 100 ml suc de piersici
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • Decor
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

   Asezati pe fundul si pe peretii vasului in care veti monta prajitura folie alimentara sau folie de aluminiu.

   Pregatiti blatul. Biscuitii maruntiti bine se amesteca cu untul topit. Compozitia rezultata se aseaza pe fundul tavii cat mai omogen si bine tasat puteti. Puneti vasul in frigider cat timp pregatiti crema de branza.

  Frisca se bate bine. Separat amestecati ricotta cu iaurtul si cu zaharul. Incorporati frisca in amestecul de ricotta si omogenizati bine. Gelatina se pregateste conform instructiunilor si se incorporeaza in crema de branza.

   Varsati crema de branza peste baza de biscuiti niveland cu grija. Lasati vasul la frigider 2-3 ore, pana se intareste crema de branza.

   Jeleul de lamaie. Zeama de la 2 lamai se amesteca cu sucul de piersici, cu zaharul si cu faina. Puneti compozitia pe foc si amestecati incontinuu sa nu se faca cocoloase.  Cand jeleul se ingroasa, luati-l de pe foc si asezati-l uniform peste prajitura.

   Mai lasati la frigider 2-3 inainte de a consuma.

   Ornati cu lamaie dupa imaginatie.

   Serviti cu placere.  


Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lămâie (fără coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu cirese si marshmallow, fara coacere

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu cirese si marshmallow, fara coacere

Blatul: Biscuitii ii maruntim in blender. Topim untul, il punem peste biscuiti si le amestecam. Adaugam si laptele, mai amestecam cat sa fie toate incorporate. Asezam un inel reglabil pe un...

Citeste continuarea

desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )

Postat de Ina

desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )

Am maruntit biscuitii in robot, am adaugat zaharul, esenta de migdale si untul topit si am mixat pana la omogenizare.  Am rasturnat amestecul de biscuiti in tava cu inel detasabil...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2016, 10:46
Si lamaia tot necoapta?
la 22.07.2016, 10:53
Imi place mult!
la 22.07.2016, 11:17
Woow
la 22.07.2016, 11:18
eu astept sa il tai! )))
la 22.07.2016, 11:35

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking