Cheesecake cu lichior de cafea

Postat de Dulceatadetrandafiri in Prajituri
5 Mai 2011 | 5155 vizualizari
Cheesecake cu lichior de cafea

Cu siguranta cel mai cremos cheesecake si elegant preparat pana acum, ti-l recomand intr-o zi calduroasa. Aproape ca o inghetata topita, cu gust de cafea, un desert pe care cei mici probabil nu-l vor gusta, dar adultii deja familiarizati cu aroma cafelei il vor aprecia cu siguranta. Prima data i l-am pregatit unei prietene pentru o petrecere si nu am rezistat sa nu-l repet la cateva zile distanta. Reteta originala, din GoodFood era cu Baileys in loc de cafea, insa pe mine m-a inspirat lichiorul de cafea Angelli, la drept vorbind, si mult mai accesibil ca pret. In functie de posibilitati si imbold de moment, poti asadar, modifica fin gustul acestui cheesecake.

Ingrediente

  • Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:
  • 250 gr crema Quark
  • 250 gr crema mascarpone
  • 150 ml lichior crema de cafea Angelli
  • 150 ml smantana lichida (pentru frisca)
  • 140 gr zahar fin
  • 2 oua
  • 5 linguri de apa rece si 15 gr de gelatina 
  • esenta de cafea
  • Pentru jeleu:
  • o lingurita cu varf de gelatina
  • 150 de ml de cafea tare, proaspat preparata
  • 3 lingurite de zahar

Mod de preparare

Blatul este identic cu cel al cheesecake-ului de ciocolata, se prepara ca atare si se aseaza la fel in forma, apoi se baga la frigider in rastimpul in care te ocupi de crema.

Gelatina o pui la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. O lasi aprox. 5 min, apoi o pui la bain-marie pana cand gelatina se topeste si devine limpede (eu am pus-o direct pe foc foarte mic, numai cateva secunde, amestecand. Atentie sa nu fiarba!). Intre timp mixezi bine Quark-ul, mascarponele, lichiorul, gelatina, smantana lichida si esenta de cafea. Bati cele doua oua cu zaharul fin si le incorporezi in crema, mixezi cat sa devina amestecul spumos si cremos.

Toata compozitia o torni peste blat si lasi totul la frigider macar 3 ore, pana cand se intareste.  Apoi prepari jeleul, din cafeaua proaspat facuta si racita, amestecata cu zaharul si gelatina preparata ca mai sus dar in numai 2 linguri de apa. Torni cu grija peste prajitura si lasi la rece peste noapte. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lichior de cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake brownies

Postat de RuxyRux

Cheesecake brownies

Incalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o forma cu foaie de copt. Am pregatit brownies...am topit untul si apoi in el am topit ciocolata. Daca procedam in acest mod putem face asta direct cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2011, 21:37
Wow...
la 05.05.2011, 21:39
ne placeeeeeeee....
la 05.05.2011, 21:43
Aspectul e minunat,iar daca-i cu cafea e fix pe gustul meu
la 05.05.2011, 21:46
la 05.05.2011, 21:47
Ma bucur ca va place !

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking