Cheesecake cafe au lait

Postat de Poliana in Prajituri
5 Iun 2012 | 4606 vizualizari
Cheesecake cafe au lait

Cheesecake-ul este unul dintre deserturile mele preferate, si desi nu e cu ciocolata imi place enorm. Are o textura fina, cremoasa, si poti sa-l combini cu ce doresti. De data aceasta am ales o combinatie fatala pentru mine: cafe au lait. E foaaarte gustos, cu gust delicat de cafea, un strop de lapte, si multa branza cremoasa :D

Ingrediente

  • Pentru baza de biscuiti aveti nevoie de:
  • 300 gr biscuiti digestivi (biscuitii i-am facut eu de casa, reteta vine in curand :P)
  • 150 gr unt
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 lingura cafea instant
  • 2 lg zahar (optional)
  • Umplutura
  • 750 gr crema de branza
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingura cafea instant
  • ¼ cana lapte
  • 2 lg unt
  • 1/3 cana nuci macinate
  • Topping
  • 1/3 cana nuci macinate
  • 50 gr cioco
  • 100 ml smantana
  • 1 lingura cafea instant

Mod de preparare

Incepem cu baza. Punem robotul la treaba, sau sucitorul, cum preferati. Ideea e sa obtinem niste biscuiti macinati fin, peste care sa putem turna untul topit, apoi cafeaua si scortisoara. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se pregateste o forma de 24 cm, se unge cu putin unt, iar la baza se pune un cerc de hartie de copt cu acelasi diametru. Se da forma la frigider pana preparam umplutura.

Branza se mixeaza 3 minute cu zaharul la viteza medie, se adauga ouale pe rand si se amesteca cate 1 minut dupa fiecare. Untul se topeste cu 4 lg lapte apoi se adauga cafeaua, se lasa putin la racit. In compozitia de branza adaugam laptele si alunele, apoi compozitia cu cafea, omogenizam si o punem peste baza de biscuiti. Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru aproximativ o ora.

Pentru topping: Smantana se incalzeste la foc foarte mic, se adauga ciocolata si lingura de cafea, apoi amestecam bine de tot pana la omogenizare. Vom obtine un sirop delicios de ciocolatos cu aroma de cafea. E belea! :)))

Cheesecake-ul se lasa la racit la temperatura camerei pentru doua ore, dupa care se lasa la frigider pentru cel putin 6 ore. Fiecare felie se orneaza cu glazura de cafea si nuca macinata dupa preferinta.

Singurul inconvenient la cheesecake-ul asta este faptul ca se termina prea repede :D, in rest nu am nimic de comentat. Cu cate feliute va servesc? :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cafe au lait" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert galuste cu caise

Postat de Oana

Desert galuste cu caise

Spalati bine cartofii in coaja si apoi puneti-i la fiert Dupa ce s-au fiert, scurgeti apa si lasati-i la racit Intre timp, desfaceti caisele...

Citeste continuarea

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

Aluat : Intr-un castron cernem faina si presaram sarea. Separat amestecam drojdia uscata cu zaharul si laptele caldut, amestecam bine si apoi adaugam untul topit si ouale batute bine. Omogenizam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2012, 09:04
Delicios!
la 06.06.2012, 09:25
Eu vreau juma' de tava!
la 06.06.2012, 09:37
vai vaaaaaai vai,irezistibil
la 06.06.2012, 09:50
oooo, daaaa! vrem si noi o felie mareee )
la 06.06.2012, 09:58
placeeee

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking