Cheesecake cu portocale

Postat de simona72 in Prajituri
17 Apr 2015 | 9044 vizualizari
Cheesecake cu portocale

Dupa cum stiti ador branzeturile, iar atunci cand vine vorba de desert, cele cu branza se numara printre favorite. Pe masa de sarbatori s-a aflat si acest cheesecake care a inlocuit Pasca traditionala.

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 pachet mare de biscuiti Oreo cu cacao
  • 100 gr biscuiti digestivi
  • 2 linguri unt topit
  • 50 ml lapte rece
  • 1 lingura miere
  • Umplutura:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 150 gr smantana
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingura esenta de portocale
  • 2-3 linguri de coaja confiata de portocala tocata cubulete http://www.bucataras.ro/retete/coaja-confiata-de-lamaie-si-portocala-67991.html
  • pentru jeleul de portocale:
  • 2 portocale sau mandarine
  • 50 + 50 ml apa
  • 1-2 linguir zahar brut (depinde cat sunt de dulci portocalele)
  • 1 lingura gelatina granule

Mod de preparare

Pentru blatul din buscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm cu inel detasabil. In prealabil se unge fundul tavii si peretii cu unt rece. Se preseaza blatul cu dosul unei linguri si se da la frigider pana facem compozitia pentru umplutura.

Pentru umplutura de branza: se pune branza de vaci in vasul robotului si se marunteste pana se ajunge la o pasta fina de branza. Se adauga restul ingredientelor, mai putin coaja confiata de portocala, se porneste robotul pentru cateva secunde pana ingredientele sau amestecat complet. La final se adauga coaja confiata de portocala si se amesteca cu o paleta. Se scoate forma cu blatul din frigider si se pune umplutura de branza. Se da tava la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 50 minute, pana compozitia nu mai "tremura" si a prins crusta. Se lasa sa se racesaca complet chhescake-ul.

Pentru jeleul de portocala: se curata portocala de coaja, se rupe in bucati, se pune intr-un vas cu 50 ml apa si se lasa sa fiarba pentru 5-10 minute, pana s-au inmuiat bine portocalele. Intre timp se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece. Cu blenderul vertical se pasireaza foarte bine portocala fierbinte pana se ajunge la un piure foarte fin. Se adauga zaharul si gelatina si se amesteca pana acestea sunt topite. Se lasa jeleul sa se racesaca pana devine caldut, apoi se pune peste cheesecak-ul rece. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, se indetarteaza inelul detasabil, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cheesecake cu ciocolata si portocale

Postat de mirela0911

Cheesecake cu ciocolata si portocale

Biscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu scortisoara. Untul si ciocolata (am folosit ciocolata globuri, mosi) se topesc dupa care se amesteca cu biscuitii. Se toarna amestecul intr-o...

Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de miha

Cheesecake cu ciocolata la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Biscuitii ii mixam la robot. Adaugam untul topit si mixam pana obtinem firimituri. Branza de vaci se mixeaza cu blenderul vertical impreuna cu laptele condensat, aromele si zaharul pana devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2015, 19:56
ce super arata
la 17.04.2015, 20:01
Multumesc Bya!
la 17.04.2015, 20:01
foarte frumos si bun!
la 17.04.2015, 20:01
Wooow
la 17.04.2015, 20:02
Super!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking