Am scurs foarte bine branza ricotta, apoi am pus-o in castron. Am adaugat smantana, sarea, zaharul vanilinat, zaharul pudra si extractul de vanilie.
Am mixat putin, apoi am adaugat 1 ou si 2 galbenusuri si am continuat sa amestec in jur de 30 secunde.
Am pus faina si amidonul si am am mixat pana s-a omogenizat compozitia.
Am taiat caisele in jumatate, apoi in felii. Partea care urma sa fie pusa peste crema de branza am tapetat-o cu putina faina, apoi le-am aranjat incercand sa realizez un model simetric.
Am pus gratarul de inox in vasul multicooker-ului Crok-Pot Express cu gatire sub presiune, am turnat 150 ml apa, apoi am asezat forma de cheesecake in vas folosindu-ma o folie de staniol.
Pentru folie am ales o lungime suficient de mare ce ma ajuta sa scot tava din vas tragand doar de ea. Vasul va fi fierbinte, in interior este apa, asa ca trebuia sa gasesc cea mai buna solutie.
Am aranjat capacul din pozitia deschis spre cea de inchis, apoi am programat aparatul pe functia de desert, presiunea High, timp de gatire 30 minute.
Inainte de a trece la procesul de coacere aparatul va afisa HEAT – perioada de incalzire. Cand se termina aceasta perioada se aude un semnal sonor.
Acelasi semnal sonor il auzim si la terminarea programului de coacere. Am scos tava din aparat la 2 minute dupa semnal. Am lasa-o sa se raceasca in tava.
Cand am scos cheesecake-ul din tava am uns caisele cu gem pentru a le da un aspect lucios. Daca aveti spray cu gelatina puteti da aspectul de lucios cu ajutorul lui.