Cheesecake cu ricotta si cirese

Postat de comanligia in Dulciuri
10 Iun 2014 | 18795 vizualizari
Cheesecake cu ricotta si cirese

Mi-a iesit un aluat asa de fraged ca nu o sa mai renunt la el,tare bun :)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 225 gr faina
  • 100 gr unt razuit
  • 2 libguri de zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
  • 3 lingurite de apa rece
  • Umplutura:
  • 750 gr ricotta
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 2 lingurite de coaja de lamaie bio
  • 1 pastaie de vanilie
  • 125 frisca lichida
  • 150 gr cirese fara samburi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180°c .

Se unge cu unt o forma(23 sau 25 cm) de tarte mai inalta inclusiv peretii.

Se amesteca faina cu untul rece(dat prin razatoarea mare),se adauga zaharul pudra si se amesteca pana devine ca pesmetul apoi se adauga galbenusul de ou si apa rece si se amesteca toate bine.

Se intinde cu ruloul o foaie rotunda apoi se pune in forma de tarte si se preseaza cu mainile pana pe peretii acesteia(deasupra trebuie sa mai ramana 2 cm ca in foto).

Se introduce tava in frigider timp de 10 minute timp in care preparam crema.

Se amesteca ricotta ,zaharul pudra,ouale,coaja de lamaie rasa si semintele din pastaia de vanilie se amesteca toate pana devine o crema omogena.Se adauga apoi frisca lichida apoi ciresele fara samburi si taiate pe jumatate,se incorporeaza si acestea.

Compozitia se toarna in tava si se aseaza uniform cu lingura,se introduce in cuptor pentru 20 minute.Se reduce aragazul la 160°c si se mai tine cam 15 min.(depinde de cuptorul fiecaruia).

Se inchide cuptorul.Se lasa cheesecake-ul in cuptor cu usa intre-deschisa ptr 1/2 de ora.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ricotta si cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coliva de grau

Postat de RODIMUR

Coliva de grau

Cum, de obicei, coliva trebuie prezentată la biserică sâmbăta dimineață, prepararea ei începe joi seara, cînd se alege grâul decorticat (arpacașul) se spală în...

Citeste continuarea

Mini tarte cu mere si scortisoara

Postat de RuxyRux

Mini tarte cu mere si scortisoara

  Din aceasta cantitate mi-au iesit 24 de prajiturele. Punem la blender fulgii de ovaz si-i facem faina. Dam untul rece pe razatoarea mare si-l amestecam  cu oul, cele 3 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2014, 00:41
Big like!
la 11.06.2014, 03:44
Ce bunatate!
la 11.06.2014, 06:25
Foarte bun!
la 11.06.2014, 07:10
la 11.06.2014, 07:43

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking