Ingrediente
Pt. crusta:
- 250 g biscuiti Petit Beure
- 2 lg cacao
- 100 g unt
Pt. umplutura:
- 400 g branza dulce de vaci
- 100 g zahar pudra vanilat
- 2 lg pline cu unt de arahide
- 2 lg smantana
- 200 g frisca lichida
- 100 g smantana grasa
- batoane de ciocolata cu jeleu
Pt. ornat:
- crema de ciocolata tip Nutella/Finetti
- 100 g cioolata cu orez expandat (Lidl)
- 1 lg unt de arahide
- 1 lg zahar pudra vanilat
- 2 lg lapte
Mod de preparare
Crusta: Se macina biscuitii fin. Se amesteca cu cacaoa apoi cu untul topit. Se omogenizeaza bine.
Se ia o tava rotunda cu pereti detasabili, se aseaza o folie alimentara si se toarna pe fundul tavii crusta de biscuiti. Cu ajutorul unei linguri se taseaza bine crusta apoi se da la rece pana se pregateste umplutura.
Umplutura: Se mixeaza branza de vaci cu zaharul pudra. Se adauga untul de arahide, se mixeaza din nou si apoi se pune smantana. Se omogenizeaza si se da deoparte.
Intr-un bol se pune frisca lichida si smantana si se mixeaza la inceput la viteza mica apoi treptat marim viteza pana se obtine o consistenta tare.
Se omogenizeaza apoi frisca cu branza, amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
Batoanele de ciocolata se taie bucatele mici si se amesteca in compozitie. Se toarna peste crusta, se niveleaza, se acopera cu folia si se da la rece pentru cel putin o ora.
Se scoate cheesecake-ul de la frigider, se scoate inelul formei, se aseaza pe un platou si se indeparteaza cu grija folia alimentara.
Ornare: Ciocolata cu orez expandat se daie bucatele cat mai mici. Se aseaza deasupra, lasand pe margine un spatiu gol de aproximativ 1,5 cm.
Crema de ciocolata (Nutella/Finetti) se pune intr-un bol si se da la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde pana devine fluida. Cu aceasta ciocolata se orneaza pe marginea tortului si peste ciocolata asezata pe mijloc.
Untul de arahide se amesteca cu zaharul pudra si laptele apoi cu ajutorul unui posh se fac cateva moatze deasupra.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (62)
|