Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500

Postat de mirela0911 in Dulciuri
11 Mai 2016 | 5498 vizualizari
Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500

Si am ajuns si eu la jumatatea miei, adica la reteta cu nr. 500! Poate pentru unii pare putin :D dar pentru mine e ceva wow. Si ca sa marchez aceasta cifra rotunda si frumoasa :P am ales acest cheesecake (imi place la nebunie) care mi-a incantat papilele gustative. M-am inspirat de pe internet pentru aceasta reteta si l-am facut cu ce ingrediente am avut eu la indemana. :X

Ingrediente

Pt. crusta:

  • 250 g biscuiti Petit Beure
  • 2 lg cacao
  • 100 g unt

Pt. umplutura:

  • 400 g branza dulce de vaci
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg pline cu unt de arahide
  • 2 lg smantana
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g smantana grasa
  • batoane de ciocolata cu jeleu

Pt. ornat:

  • crema de ciocolata tip Nutella/Finetti
  • 100 g cioolata cu orez expandat (Lidl)
  • 1 lg unt de arahide
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 2 lg lapte

Mod de preparare

Crusta: Se macina biscuitii fin. Se amesteca cu cacaoa apoi cu untul topit. Se omogenizeaza bine. 

Se ia o tava rotunda cu pereti detasabili, se aseaza o folie alimentara si se toarna pe fundul tavii crusta de biscuiti. Cu ajutorul unei linguri se taseaza bine crusta apoi se da la rece pana se pregateste umplutura.

Umplutura: Se mixeaza branza de vaci cu zaharul pudra. Se adauga untul de arahide, se mixeaza din nou si apoi se pune smantana. Se omogenizeaza si se da deoparte.

Intr-un bol se pune frisca lichida si smantana si se mixeaza la inceput la viteza mica apoi treptat marim viteza pana se obtine o consistenta tare. 

Se omogenizeaza apoi frisca cu branza, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. 

Batoanele de ciocolata se taie bucatele mici si se amesteca in compozitie. Se toarna peste crusta, se niveleaza, se acopera cu folia si se da la rece pentru cel putin o ora.

Se scoate cheesecake-ul de la frigider, se scoate inelul formei, se aseaza pe un platou si se indeparteaza cu grija folia alimentara.

Ornare: Ciocolata cu orez expandat se daie bucatele cat mai mici. Se aseaza deasupra, lasand pe margine un spatiu gol de aproximativ 1,5 cm.

Crema de ciocolata (Nutella/Finetti) se pune intr-un bol si se da la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde pana devine fluida. Cu aceasta ciocolata se orneaza pe marginea tortului si peste ciocolata asezata pe mijloc. 

Untul de arahide se amesteca cu zaharul pudra si laptele apoi cu ajutorul unui posh se fac cateva moatze deasupra. 

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (62)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura fina cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Prajitura fina cu ciocolata

Se topeste untul si se da vasul deoparte de pe foc, se pune ciocolata si se amesteca pana se omogenizeaza. Punem vasul in alt vas cu apa rece, astfel incat sa racim usor ciocolata, adaugam...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare

Postat de RuxyRux

Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare

Din aceasta compozitie ne iese o tava plina de fursecuri. Untul rece dar moale( eu l-am dat pe razatoare) se mixeaza cu zaharul si vanilia 3 minute, se adauga oul si galbenusul si se mixeaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2016, 19:25
Frumos
La cat mai multe retete minunata!
la 11.05.2016, 19:26
Delicos La cat mai multe retete minunate fata harnica
la 11.05.2016, 19:30
Super delicioasa treaba ai facut aici Mireluta
Felicitari si la cat mai multe retete delicioase alaturi de noi
la 11.05.2016, 19:32
Felicitari! Super arata!
la 11.05.2016, 19:44
Multumesc, Motan!

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking