Desert cozonac cu dovleac

Postat de sufletista in Dulciuri
6 Mai 2019 | 2548 vizualizari
Desert cozonac cu dovleac

M-am inspirat de pe blogul lui Laura Adamache  "retete pentru mese in familie".

Ingrediente

  • Maia
  • 25 g drojdie
  • 50 g faina
  • 50 ml lapte
  • 25 g zahar
  • Aluat
  • 200 g pulpe de dovleac calita sau coapta in cuptor
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 60 g unt
  • 1 varf cutit
  • esenta de portocala
  • coaja de portocala
  • 50 ml iaurt
  • uns
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • susan
  • mac
  • Umpltura
  • 100 ml lapte
  • 300 g nuca
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 100 g zahar
  • rahat

Mod de preparare

Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc.

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il adaugam intr-o cratita si calim cu 100 g zahar brun si 1 plic de zahar vanilat, lasam sa se raceasca foarte bine.

Adaugam dovleacul peste maia, ouale batute, zaharul, esenta, coaja de portocala, sarea si incepem sa framantam pana ce aluatul capata consistenta.

Treptat adaugam untul topit si racit si framantam pana ce rezulta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini.

Acoperim cu folie si lasam la dospit 1:30 min.

Umplutura-incalzim laptele amestecat cu zaharul, adaugam nuca si cacao, amestecam bine, lasam sa se raceasca dupa care adaugam esenta dupa gust.

Aluatul il impartim in 2 si ungem cu umplutura, rasucim cele 2 rulouri, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam sa dospeasca cca 40 min, ungem cozonacul cu galbenusul batut cu lapte, adaugam mac-susan si dam la cuptorul incalzit cca 40 min la 180 c.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac cu dovleac

Postat de antici_gabytza

Desert cozonac cu dovleac

Prima data luam miezul la dovleac si il tocam; eu l-am dat prin robot. Punem o tigaie la foc impreuna cu o lingura de unt, apoi adaugam miezul de la dovleac. Le calim bine impreuna, amestecand...

Citeste continuarea

Desert tarta cu dovleac si scortisoara

Postat de AlexTeacher

Desert tarta cu dovleac si scortisoara

Blat : Pune oul si zaharul pudra in bolul robotului de bucatarie, porneste-l pe viteza medie si cand acesta a inceput sa capete o culoare albicioasa si o textura mai aerata, adauga untul treptat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2019, 20:12
O culoare frumoasa !!!!
la 06.05.2019, 20:20
interesant!
la 06.05.2019, 20:33
Bun!
la 06.05.2019, 20:36
Trebuie să fie tare bun...!
la 06.05.2019, 21:13
Am auzit multe persoane ca folosesc piure de dovleac in aluaturi si ca iese foarte bun! Super cozonacul tau!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking