Desert cozonac cu dovleac

Postat de antici_gabytza in Prajituri
2 Noi 2018 | 2753 vizualizari
Desert cozonac cu dovleac

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

Ingrediente

  • aluat
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • sare
  • 75 g zahar
  • 50 g unt+1 lingura unt (pt dovlecel)
  • 1 dovlecel de 2 kg
  • esenta lamaie
  • esenta rom
  • cca100 ml lapte
  • umplutura
  • ciocolata (nutella)
  • nuca
  • uns
  • 1 ou
  • miere de albine
  • zahar pudra

Mod de preparare

Prima data luam miezul la dovleac si il tocam; eu l-am dat prin robot.

Punem o tigaie la foc impreuna cu o lingura de unt, apoi adaugam miezul de la dovleac. Le calim bine impreuna, amestecand continuu pana se inmoaie dovleacul; inainte sa inchidem focul, adaugam esentele, amestecam inca un pic si oprim focul si apoi dam la racit.

Pregatim maiaua din laptele caldut, zaharul si drojdia si lasam deoparte cca 10-15 min. Cernem faina si facem o gaura in mijlocul la faina, iar apoi rasturnam dovleacul, apoi maiaua, sarea si untul. Incepem sa framantam pana ce aluatul devine elastic si nelipicos. Il invelim cu un prosop, il dam la caldura si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, impartim coca in 4, luam primele doua bucati, le intindem indvidual pe un blat tapetat cu ulei. Le ungem cu ciocolata, apoi presaram nuca si le rulam. Dupa ce le-am rulat pe amandoua la fel, incepem sa le impletim si le asezam in tava unsa cu ulei. La fel procedam si cu restul de aluat. Le ungem cu oul batut in prealabil si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Dupa ce ii scoatem de la cuptor, ii ungem cu miere de albine si presaram zahar pudra, apoi il servim langa o cafeluta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac cu dovleac

Postat de sufletista

Desert cozonac cu dovleac

Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp...

Citeste continuarea

Desert tarta cu dovleac si scortisoara

Postat de AlexTeacher

Desert tarta cu dovleac si scortisoara

Blat : Pune oul si zaharul pudra in bolul robotului de bucatarie, porneste-l pe viteza medie si cand acesta a inceput sa capete o culoare albicioasa si o textura mai aerata, adauga untul treptat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2018, 09:48
Interesant cu dovleac... nu am facut niciodata ! Dar cred ca e tare bun si aromat ...
la 05.11.2018, 09:54
Interesant cozonac! Cred ca e delicios!
la 05.11.2018, 09:55
Interesant, cred ca e deicios!
la 05.11.2018, 09:56
Ce bine arata
la 05.11.2018, 10:00
este super l gust bucatarasilor va multumesc

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking