Desert tarta cu dovleac si scortisoara

Postat de AlexTeacher in Prajituri
5 Oct 2017 | 6646 vizualizari

Azi iti pregatesc un desert folosind ingredientul meu preferat: dovleacul. Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

Blat:

  • 250 g faina de cozonac
  • 125 g unt 82%, la temperatura camerei
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar pudra

Umplutura:

  • 1 kg dovleac taiat bucati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • coaja rasa de la ½ portocala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 lingurite de amidon
  • 300 ml de smantana de gatit
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Bezea:

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 100 g de zahar

Mod de preparare

Blat: Pune oul si zaharul pudra in bolul robotului de bucatarie, porneste-l pe viteza medie si cand acesta a inceput sa capete o culoare albicioasa si o textura mai aerata, adauga untul treptat. Cerne faina si amestec-o cu sarea. Incorporeaza putin cate putin faina si sarea peste compozitia din bolul robotului de bucatarie. Amesteca ingredientele pana obtii un aluat bine inchegat. Inveleste-l intr-o folie de plastic si lasa-l la frigider cca. 20-30 min pana prepari dovleacul.

Umplutura: Pune dovleacul intr-o tava cu hartie de copt; stropeste-l cu ulei de masline si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade C; Incearca-l cu o furculita si cand s-a copt, blendeaza-l si lasa-l sa se raceasca;

Scoate aluatul din frigider. Pune faina pe blatul de lucru si intinde aluatul cu un sucitor; Tapeteaza o forma de tarta cu fund detasabil cu unt si faina; Pune blatul deasupra formei si treci usor cu sucitorul peste el; Intinde-l uniform in tava si peste acesta pune o bucata de hartie de copt. Pentru a preveni cresterea in exces a blatului adauga orez, fasole sau linte, in forma de tarta. Introdu aluatul in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 5-7 min. Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca;

Bate cele doua oua cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat, adauga esenta de vanilie si smantana; Separat amesteca dovleacul blendat cu coaja rasa de portocala, scortisoara macinata, amidonul si sarea; Cu ajutorul unei linguri, incorporeaza compozitia din ou, zahar, esenta si smantana peste dovleac.

Toarna compozitia in aluatul de tarta; Scade temperatura cuptorului la 160 de grade si lasa tarta acolo pentru cca 25 min;Intre timp apuca-te de bezea;

Bezea: Bate albusurile cu zeama de lamaie si sarea folosindu-te de un mixer; Cand bezeaua a inceput sa se inchege, adauga treptat zaharul continuand sa amesteci; Bezeaua este gata atunci cand este lucioasa, iar castronul il poti tine cu susul in jos fara ca ea sa cada din el; Folosind o spatula de silicon, intinde bezeaua peste tarta si creaza moturi;

Creste temperatura cuptorului la 180 de grade C si introdu din nou tarta inauntru pana ce bezeaua se rumeneste; scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca pe un tocator; odata racita, bag-o la frigider pentru 3 ore inainte de a o taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tarta cu mere si dovleac copt

Postat de mirela0911

Desert tarta cu mere si dovleac copt

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se...

Citeste continuarea

Desert tarta cu umplutura de dovleac

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu umplutura de dovleac

Dovleacul placintar curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se caleste apoi intr-un tuci impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se da...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2017, 18:12
la 05.10.2017, 18:43
buna buna
la 05.10.2017, 21:10
Arata demential, combinatia m-a cucerit la maxim
la 06.10.2017, 06:58
Waw! Și yammi!
la 06.10.2017, 12:46
Buna!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking