Cheesecake cu visine si ciocolata

Postat de privatelaura in Dulciuri
18 Iul 2016 | 3219 vizualizari
Cheesecake cu visine si ciocolata

Ingrediente

  • bază
  • 400 gr biscuiți simpli, fragezi
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • crema de brânză
  • 300 gr brânză de vaci
  • 5 linguri cu zahăr alb
  • 300 gr iaurt natur (de tip grecesc)
  • 500 gr mascarpone
  • puțin rom
  • 5 gr gelatină
  • 30 ml apă
  • 100 ml lapte dulce rece
  • cireșe negre (congelate am folosit eu)
  • vișine proaspete (fără sâmburi)
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 100 ml lapte dulce
  • puțin rom

Mod de preparare

 Se pregăteste o formă de copt rotundă sau pătrată. Se tapetează cu folie alimentară. O parte din vișine și cireșele se tăvălesc prin puțin zahăr cu aromă de rom. Astfel vor lăsa suc.

Biscuiții se macină fin cu ajutorul unui tocător. Untul se topește. Se amestecă pesmetul de biscuiți cu untul topit. Nu trebuie să iasă inchegată compoziția, veți vedea de ce. Se asază pesmetul în forma de copt, în strat egal, se nivelează frumos și se presează cu o lingură. Se asază peste bază câteva vișine și cireșe negre, desamburite, și se aliniază în cerc, pe langă margine.

Separat, se hidratează gelatina în putină apă, timp de 10 minute, apoi se incălzeste cât să se topească granulele de gelatină. Atenție! Nu o fierbeți, în caz contrar nu va lega compoziția!

Brânza de vaci se spumează cu iaurtul și cu zahărul. Se adaugă romul, brânza mascarpone, iar la final se desface toată compoziția cu lapte. Se încorporează și gelatina. Se toarnă compoziția de branză peste bază de biscuiți, începând din mjiloc. Fructele vor rămane frumos la locul lor și vor arăta bine când se taie felia.

Peste compoziția de branză, se asază pe toată suprafața un alt strat de vișine. Aici, eu am folosit un plic de gele să le țin legate, insă apoi m-am gândit să vin și cu glazură de ciocolată, astfel că vă recomand să renunțați la plicul de gele.

Ciocolata se topește pe baie de aburi impreună cu laptele. Când s-a topit, se amestecă să se omogenizeze, se ia de pe foc și se adaugă romul. Se lasă puțin să se tempereze, apoi se toarnă peste fructe. Se dă totul la rece câteva ore, preferabil pană a doua zi.

În momentul servirii, se feliază, se savurează cu ochii închiși! Este incredibil de gustos!

Notă: Baza va fi extrem de fragedă, fărâmicioasa, și ușor însiropata de la fructele care au lăsat din suc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Postat de katty

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu...

Citeste continuarea

Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine

Postat de merisor67

Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine

Trecem biscuiții prin robot și adăugăm peste ei untul topit. Îi amestecăm bine cu untul până la omogenizare, apoi îi întindem în strat uniform la baza unei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2016, 22:38
Huoooooooooooooooooooooooooooooooooooo
la 18.07.2016, 22:40
)))))
la 18.07.2016, 23:01
da'nu ti-e rusine la obraz sa vii la ora asta tarzie cu nebunia asta? ))) arunca repede cu o felie spre mine!
la 18.07.2016, 23:08
bun bun
la 18.07.2016, 23:19
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking