Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine

Postat de merisor67 in Torturi
8 Mai 2018 | 4754 vizualizari
Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine

Este minunat un astfel de cheesecake! E ceva mai complexă rețeta față de un cheesecake simplu, prin natura și complexitatea ingredientelor. Însă la așa combinații gustul este divin.  

Ingrediente

  • 300 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt (82 %)
  • 500 g brânză cremoasă
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 350 g lapte condensat
  • 100 g vișine din compot
  • 100 g stafide în ciocolată
  • 10 g gelatină

Mod de preparare

Trecem biscuiții prin robot și adăugăm peste ei untul topit.

Îi amestecăm bine cu untul până la omogenizare, apoi îi întindem în strat uniform la baza unei forme de tort cu pereți detașabili, pe care am tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt.

Forma mea are diametrul de 24 cm, dar mergea și într-o formă mai mare.

Tapetăm și pereții laterali, pentru a se desprinde ușor cheesecake-ul.

Dăm tava la rece până pregătim restul ingredientelor.

Mixăm smântâna pentru frișcă până devine fermă, adăugând pe parcurs și zahărul pudră cu aromă de vanilie.

Amestecăm brânza cremoasă cu mascarponele și 2/3 din frișcă.

Brânza cremoasă a fost ușor sărată, așa că nu a mai trebuit să adaug puțină sare pentru accentuarea gustului, dar dacă folosiți o brânză nesărată, neapărat adăugați și un vârf de cuțit cu sare.

Rupem ciocolata în bucăți și o topim la bain marie împreună cu laptele condensat, apoi o lăsăm să se tempereze.

Hidratăm gelatina în apă cât să fie acoperită, apoi o topim tot la bain marie, amestecând continuu pentru a nu se lipi de pereții vasului, o lăsăm să se tempereze ușor, apoi o încorporăm în crema de brânză, mixând intens, pentru a se dispune uniform în toată crema.

Scurgem vișinile din compot, îndepărtându-le sâmburii, dacă au, și le adăugăm în cremă.

Adăugăm și 2/3 din crema de ciocolată, dar din loc in loc, amestecând-o doar puțin, pentru a marmora crema și a rămâne pe alocuri în cantitate mai mare, pentru un gust și un efect mai plăcut.

Atunci când porționăm cheesecake-ul, crema de ciocolată se va prelinge și va da un efect plăcut.

Tot din loc în loc presărăm și stafidele în ciocolată și răsturnăm crema peste stratul de biscuiți.

O nivelăm ușor cu spatula de tort și dăm din nou tava la rece pentru minim 2 ore.

Între timp amestecăm restul de frișcă cu restul de ciocolată și ornăm cu crema rezultată cheesecakeul nostru.

Presărăm și câteva vișine și stafide, iar după ce devine ferm, îl porționăm și îl servim cu poftă alături de cei dragi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Leo

Postat de Constelatialeu

Desert tort Leo

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat cele 14 albusuri cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de visine

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu jeleu de visine

Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat :...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2018, 10:58
la 08.05.2018, 11:06
Ce-as vrea o feliuta Arata suuuper
la 08.05.2018, 11:07
frumos
la 08.05.2018, 11:12
Cu siguranta este delicioasa combinatia
la 08.05.2018, 11:16
Mulțumesc, dragilor! Chiar delicioasă a fost!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking