Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale

Postat de merisor67 in Torturi
29 Iul 2015 | 8299 vizualizari
Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale

Daca tot am facut atatea clatite la aparatul Panini Maker Breville, ma gandeam sa fac si-un tort. Am ales pentru acest tort un aluat de clatite cu ciocolata, yummmm, ce bune si frumoase au iesit!. Am avut ceva emotii gandindu-ma ca poate un asa aluat se va lipi de placile aparatului, dar n-a fost chip sa se lipeasca, e destept tare acest Panini Maker!

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 150 gr ciocolata( Cuvertura de cacao de la LIDL)
  • 100 gr unt(Pilos 65%)
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • un varf cutit sare
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 300 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 cutii compot de fructe tropicale(Sun Food)
  • 5 gr gelatina
  • 100 ml zeama de compot
  • Pentru decor:
  • fructe din compot
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru clatite, rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas, impreuna cu laptele si untul.

Punem vasul pe foc, amestecand continuu in el, pana cand se dilueaza ingredientele solide si se omogenizeaza bine compozitia, apoi dam vasul deoparte si lasam compozitia sa se raceasca usor.

Mixam ouale cu putina sare si zaharul pana devin spumoase.

Amestecam o parte din faina cu praful de copt, cacaua si bicarbonatul si le cernem impreuna.

Nu punem toata faina ca nu stim de la inceput cata inglobeaza aluatul, vedem pe parcurs.

Turnam compozitia cu ciocolata, usor racita, peste galbenusuri, omogenizam bine totul, apoi incorporam treptat amestecul de faina si restul ingredientelor si mixam continuu.

Adaugam si esenta si restul de faina simpla.

Adaugam faina pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani, usor cursiva, ceva mai gros decat la clatitele obisnuite.

Lasam aluatul la odihnit 10 minute, timp in care ne ocupam si de o parte din crema.

Desfacem compoturile si punem fructele la scurs intr-o sita.

Rupem ciocolata in bucati si o punem la topit, impreuna cu frisca lichida, amestecand continuu in vas, apoi vom da vasul la frigider pana cand preparam clatitele.

Dupa ce s-a odihnit aluatul, conectam aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam aprinderea ledului verde, apoi cu un polonic intindem aluatul pe plita acestuia.

Eu am facut clatitele dreptunghiulare si am pus cate doua polonice de aluat.

Nivelam rapid aluatul pe plita, cu dosul polonicului si inchidem capacul aparatului Panini Maker Breville (sau nu, daca dorim clatitele inalte si mai pufoase)

Eu am inchis capacul, pentru ca am vrut sa am o crestere uniforma a aluatului si in plus, imi place ca se coc mai rapid, nu trebuie sa le intorc, se rumenesc frumos, etc.

Cand clatita este preparata, se va stinge ledul verde de pe capacul aparatului si o transferam pe platou, folosindu-ne de o spatula.

Procedam la fel si cu restul clatitelor, apoi le lasam sa se raceasca usor, acoperite pentru a nu se usca.

Au rezultat 8 clatite, dintre care 2 au disparut rapid si mi-au ramas doar 4 pentru tort. :)

Hotii astia pofticiosi, manca-i-ar mama!

Intre timp s-a racit si crema din frigider, s-au scurs si fructele si incepem s-o finalizam.

Mixam crema de ciocolata cu frisca, folosind treapta maxima a mixerului, pana cand devine spumoasa, oprim putin din ea pentru a orna tortul, iar in restul adaugam fructele scurse si le amestecam usor cu o spatula, pentru a nu le strivi.

Eu am pus doua cutii de compot de cate 450 gr.

Punem gelatina la hidratat in 100 ml zeama de compot, apoi o diluam pe foc, mestecand continuu in vas si o turnam in fir subtire peste crema, amestecand bine sa se dispuna uniform in toata crema.

Taiem marginile clatitelor, astfel incat sa se formeze o piramida si intindem crema intre ele, apoi dam platoul la frigider, acoperit cu folie alimentara, pentru a nu se usca marginile clatitelor.

Lasam tortul la rece minim 30 de minute dupa care il ornam cu crema oprita, mai radem si putina ciocolata duo peste el, iar deasupra eu am asezat cateva fructe din compot, taiate mai micute.

Este foarte bun, aromat, iar clatitele cu ciocolate sunt pur si simplu delicioase.

Deja ador acest aparat, a devenit gadgetul meu de suflet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort expres Lapte de pasare

Postat de Ksenya

Desert tort expres Lapte de pasare

  Intr-un bol, amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Separat, batem ouale cu zaharul pana obtinem o spuma ferma. incorporam   ingredientele solinide din bol...

Citeste continuarea

Tort Boema

Postat de caroline

Tort Boema

Blat: Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2015, 13:05
Acum nu mai merge cu ardei copt trebuie sa vin cu ceva cafea !
la 29.07.2015, 13:08
bun bun
la 29.07.2015, 13:10
Aurelia, sau un fresh de pepene
la 29.07.2015, 13:10
Gurita, asa-i?
la 29.07.2015, 13:10
asa-i ,la favo

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking