Cheesecake de avocado cu caramel de lamaie verde

Postat de Cristi_Roman in Prajituri
23 Oct 2013 | 6206 vizualizari
Cheesecake de avocado cu caramel de lamaie verde

Mi s-a parut mereu tentant sa folosesc avocado pentru lucruri dulci, in afara de cele sarate. Mancam avocado de sine statator, il facem guacamole sau spreaduri, il bagam la cuptor sau in aruncam in salate, insa uite ca merge si in preparate dulci. Ca bonus, am decis sa asortez gustul de avocado dulce cu un sos mai degraba acrisor. Si cum iubesc enorm lamaia verde, m-am hotarat asupra unui sos caramel cu aroma de lamaie verde. Prin urmare, reteta de astazi are la baza doua ingrediente intense pentru mine: avocado si lamaia verde.

Ingrediente

  • 500 grame crema de branza;
  • doua fructe mari de avocado, sau trei, daca sunt mai mici; trebuie sa fie coapte/moi, altfel nu iese treaba bine;
  • trei oua;
  • in jur de 70/80 de grame zahar pudra (recomandate sunt 150-200 grame, insa nu suport dulciurile ce ustura pe gat);
  • o lingurita extract vanilie;
  • o lingura miere;
  • 200 grame biscuiti de unt (normal se pun digestivi, acum insa am vrut biscuiti de unt);
  • 30 grame unt;
  • pentru caramelul de lamaie verde: cam 50 grame zahar brun, apa, 30 grame unt, cam trei linguri de smantana, 3 cubulete de ciocolata alba (optional insa), zeama de la o lamaie verde.

Mod de preparare

Blatul l-am facut clasic: am tocat marunt biscuitii de unt si i-am amestecat bine apoi cu cele 30 de grame de unt topit. Am intins apoi acest amestec la baza formei rotunde pe care am bagat-o 10 minute la cuptor, la 160 de grade. Intre timp am facut si amestecul de cheesecake: crema de branza, ouale, avocado, zaharul pudra, vanilia, mierea. L-am amestecat bine cu blenderul de mana, si, dupa ce-a devenit complet cremos, verzuliu si dulceag, l-am pus peste baza de biscuiti cu unt si iar unt.

Cam 50-60 minute iar in cuptor, la 160 de grade, am lasat compozitia, apoi am scos-o afara si am lasat-o sa se raceasca. In acest timp, de odihna fortata pe balcon, am facut sosul caramel de lamaie verde. Cam asa: intai am pus la incins zaharul brun acoperit cu apa. Cand a inceput sa bolboroseasca si sa se vascozeasca (cam 15 minute a durat totul, cred), am adaugat untul de la frigider si smantana. Acum – optional am pus putina ciocolata alba fiindca mi se parea ca nu voi avea suficienta cantitate de sos pentru a acoperi cu macar 0,5 cm cheesecakeul. Am dat la o parte de pe foc, amestecand, si am adaugat si zeama (strecurata) de la o lamaie verde. Gata caramelul de lamaie verde.

Am turnat sosul peste cheesecake si am lasat toata prajitura un pic pe balcon, iar noaptea in frigider (deobicei seara gatesc). Orele multe petrecute in frigider ajuta sosul sa se intareasca, la fel si crema de branza.

Experimentul a iesit, cred, foarte bine, cu mentiunea ca data viitoare voi reveni la blatul din biscuiti digestivi, fiindca biscutii cu unt au un gust aparte destul de puternic si au luat un pic fata cremei de branza cu avocado, altfel una deosebit de fina. Bonusul fantastic a fost insa caramelul de lamaie verde, care a contrabalansat eficient aroma de avocado dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de avocado cu caramel de lamaie verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de vanilie

Postat de gaby_d

Desert prajitura cu crema de vanilie

Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat COMPLET. Galbenusurile bate-le putin cu...

Citeste continuarea

Tarta cu prune (Reteta Video)

Postat de Ina75

Tarta cu prune (Reteta Video)

PASUL 1 Punem 100 gr. de zahar pudra si scortisoara peste jumatatile de pruna fara samburi si amestecam. PASUL 2 Introducem bolul cu prune in frigider pentru minim o ora. PASUL 3 Dupa 40...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2013, 13:38
Stii ca-mi place,nu?
Iar poza e
la 23.10.2013, 13:46
frumos arata si cred ca este si buna
la 23.10.2013, 13:56
ce bine arata
la 23.10.2013, 14:00
hmm arata minunat
la 23.10.2013, 14:54
o bunatate

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking