Desert tarta in doua culori cu prune si mere

Postat de oanapl in Prajituri
12 Oct 2017 | 3322 vizualizari
Desert tarta in doua culori cu prune si mere

ingredient secret Am văzut mai demult (pe un grup culinar) ideea aceasta cu tarta în 2 culori și mi-a plăcut foarte mult. Nu mai rețin cu ce era umplută, dar eu m-am gândit să folosesc fructe de sezon: mere și prune. Și m-am gândit să fac un aluat cu cacao... ingredientul meu secret! ;)

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 200 g făină
  • 25 g cacao neagră
  • 50 g zahăr măcinat
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • un praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 700 g prune
  • 5 mere
  • Scorțișoară
  • 8 linguri zahăr brun

Mod de preparare

Într-un vas pui făina cernută, cacaua și sarea și omogenizezi, apoi adaugi untul rece și amesteci cu mâna până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa. Frămânți până obții un aluat omogen pe care îl vei da pentru minim 30 de minute la frigider.

Între timp, speli prunele, le scoți sâmburii și le tai cubulețe, apoi le pui într-un vas cu fundul gros, adaugi 4 linguri de zahăr brun și le lași să se călească puțin, până când se înmoaie și scade zeama lăsată. La final, adaugi scorțișoara și lași să se răcească.

Speli merele, le scoți cotorul și le tai cubulețe, apoi le pui într-un vas cu fundul gros, adaugi 4 linguri de zahăr brun și le lași să se călească puțin, până când se înmoaie și scade zeama lăsată. La final adaugi scorțișoara și lași să se răcească.

Întinzi aluatul între 2 foi de hârtie de copt apoi îl așezi în tava unsă cu unt și îl înțepi cu o furculiță din loc în loc. Tai surplusul de aluat și formezi 2 fâșii pe care le așezi pe mijloc (în formă de cruce) pentru a separa umpluturile. Adaugi compoziția de prune în 2 dintre spațiile create alternând cu compoziția de mere. Din aluatul rămas poți să decupezi câteva floricele și să ornezi tarta.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru circa 35 de minute.

Lași să se răcească puțin și tai tarta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta in doua culori cu prune si mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Clatite cu banane si caramel

Postat de andaoana

Clatite cu banane si caramel

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .Le batem bine . Adaugam coaja de la o lamaie,jumatate din lapte , jumatate din faina si jumatate din bere. Omogenizam si continuam...

Citeste continuarea

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Postat de katty

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2017, 20:32
Ce ștergar frumos la tine acolo! Eeeh, am lucrat și eu în tinerețe așa ceva
la 12.10.2017, 20:39
Mulțumesc! Bunica mea l-a făcut!
la 12.10.2017, 20:51
Ai cele mai multe tarte, pe site! Se vede că familia ta le adoră...
la 12.10.2017, 21:00
Ce frumoasa e!
la 12.10.2017, 21:32

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking