Prajitura cu frisca si piersici

Postat de caroline in Prajituri
13 Noi 2013 | 29081 vizualizari
Prajitura cu frisca si piersici

Ma tot incerca pofta de ceva dulce cu frisca....asa ca folosindu-mi imaginatia...a iesit la iveala aceasta prajitura.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de opt
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu alune
  • 500 gr piersici

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce denvin o spuma tare si lucioasa.

Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam la spuma de albusuri amestecand usor de jos in sus.

Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si amestecam usor in continuare de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 15-20 minute.

Cand blatul s-a copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Separat mixam 400 ml frisca si taiem piersicile cuburi cat mai mici .

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml frisca lichida.

Blatul il taiem in doua pe orizontala.Pe primul blat punem frisca amestecata in prealabil cu piersicile .Asezam cel de-al doilea blat si acoperim cu un strat de ciocolata.

Ornam cu frisca si piersica.

Se da la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Retete similare

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de katty

Desert prajitura cu crema de branza

Ouale intregi la temperatura camerei, impreuna cu sarea si zaharul le mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia, uleiul si omogenizam. Punem faina de cocos, amidonul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2013, 12:25
la 13.11.2013, 12:31
la 13.11.2013, 12:32
ce bunatate
la 13.11.2013, 12:36
la 13.11.2013, 12:36
Un deliciu!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking