Prajitura pufoasa cu piersici

Postat de ela in Prajituri
22 Mai 2013 | 15297 vizualizari
Prajitura pufoasa cu piersici

nu am stiut ce denumire sa ii dau...este o prajitura asa de pufoasa si de delicioasa cum nu am mai mancat....are un gust nemaipomenit de bun...am rezolvat si cu mascarponele si ouale care stateau sa expire in frigider :)))) inca nu s-a racit cum trebuie ca sa fie taiata usor,dar nu am rezistat sa ii tai marginile :))..pentru mine este prajitura perfecta in momentul de fata

Ingrediente

  • BLAT:
  • 10 oua
  • 10linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri praf de budinca de ciocolata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 1 borcan mare compot de piersici taiate
  • 500 gr mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 3 plicuri gelatina alba
  • 2 linguri zahar
  • 150 gr zahar pudra
  • 400 gr iaurt de piersici cu bucati mari de piersici
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita. Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat

Cernem faina, cacaoa, praful de budinca si praful de copt.

Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam incet .

Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit 20 minute (testam cu scobitoarea blatul).

Scoatem si lasam sa se raceasca,dam hartie de copt jos si punem pe un platou mai mare si taiem blatul in doua.

Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa si lasam 10 minute, apoi adaugam 2 linguri de zahar si 100 ml apa si punem pe foc pana la punctul in care incepe sa fiarba. Oprim si lasam sa se racoreasca putin, amestecand din cand in cand.

Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra (cateva clipe, nu prea mult), apoi adaugam iaurtul ,gelatina si omogenizam bine compozitia.

Mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca si punem peste crema mascarpone, mixand putin. Punem piersicile taiate marunt si amestecam usor.

Insiropam blatul de jos cu zeama de compot si ungem cu crema, apoi punem cealalta jumate de blat si presam usor.

Topim ciocolata cu frisca lichida, lasam putin sa se racoreasca si turnam peste blat, niveland usor. Lasam sa se raceasca si decoram cu frisca si bucati de piersici. Lasam cateva ore la rece inainte de a taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura pufoasa cu piersici

Postat de mirela0911

Desert prajitura pufoasa cu piersici

Piersicile se taie felii subtiri si se lasa sa se scurga. Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, se...

Citeste continuarea

Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte

Postat de Valclaudia

Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Spalam fructele, le stergem cu servetele absorbante de apa, apoi le feliem. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2013, 20:29
wow,cu piersici,foarte pufoasa arata,Ela
la 22.05.2013, 20:29
Cris,nu mi-a mai iesit niciodata un blat atat de pufos,este un deliciu
la 22.05.2013, 20:30
Frumoasa tare-i pufosenia asta...
la 22.05.2013, 20:30
Ela si cu cine o papi?sa venim in ajutor?
la 22.05.2013, 20:31
O minunatie

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking