Ingrediente
- Pentru baza :
- 120 g biscuiti de ciocolata (sau normali);
- 70 g unt;
- 80 g zahar.
- Pentru umplutura :
- 300 ml smantanta+100 g zahar pt frisca.
- 150 g ciocolata + 50 ml lapte;
- 1 cutie lapte condensat ( aici e la 395 );
- 150 g crema de branza dulce;g
- 4 foi de gelatina incolora.
- 6 forme sau 1 vas de sticla.
Mod de preparare
Pentru baza :
Se zdrobesc biscuitii pe suprafata de lucru ,dupa care se pun intr-un vas. Adaugam untul topit si zaharul si amestecam bine ( eu am pus si putina esenta de rom).
Compozitia se proportioneaza pentru 6 forme ,tasand usor pe deasupra (sau se pune toata intr-un vas de sticla).
Pentru umplutura:
Intai se bate smantana cu zaharul pana se obtine o frisca destul de consistenta.
Apoi topim ciocolata in 50 ml lapte.
Intr-un vas amestecam : laptele condensat, crema de branza dulce, frisca si ciocolata topita.
Foile de gelatina se lasa 2 min. in apa rece , se storc de apa si pe urma se topesc in baine-marie. Adaugam si gelatina peste compozitie de indata ce o indepartam de pe foc ca sa nu se intareasca si amestecam bine.
Asamblare si servire :
In forme, peste biscuiti, se pune cate un polonic din compozitie (sau daca ati facut in vas,se toarna toata compozitia peste bicuiti).
Se orneaza si se lasa la rece cel putin 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|