Cheesecake de ciocolata

Postat de gamilici in Prajituri
6 Sep 2010 | 4536 vizualizari
Cheesecake de ciocolata

Multumiri Ramonei ca a avut inspiratia de a aduce reviste la plaja!!!

Ingrediente

  • Pentru baza :
  • 120 g biscuiti de ciocolata (sau normali);
  • 70 g unt;
  • 80 g zahar.
  • Pentru umplutura :
  • 300 ml smantanta+100 g zahar pt frisca.
  • 150 g ciocolata + 50 ml lapte;
  • 1 cutie lapte condensat ( aici e la 395 );
  • 150 g crema de branza dulce;g
  • 4 foi de gelatina incolora.
  • 6 forme sau 1 vas de sticla.  

Mod de preparare

Pentru baza :

Se zdrobesc biscuitii pe suprafata de lucru ,dupa care se pun intr-un vas. Adaugam untul topit si zaharul si amestecam bine ( eu am pus si putina esenta de rom).

Compozitia se proportioneaza pentru 6 forme ,tasand usor pe deasupra (sau se pune toata intr-un vas de sticla).

Pentru umplutura:

Intai se bate smantana cu zaharul pana se obtine o frisca destul de consistenta.

Apoi topim ciocolata in 50 ml lapte.

Intr-un vas amestecam : laptele condensat, crema de branza dulce, frisca si ciocolata topita.

Foile de gelatina se lasa 2 min. in apa rece , se storc de apa si pe urma se topesc in baine-marie. Adaugam si gelatina peste compozitie de indata ce o indepartam de pe foc ca sa nu se intareasca si amestecam bine.

Asamblare si servire :

In forme, peste biscuiti, se pune cate un polonic din compozitie (sau daca ati facut in vas,se toarna toata compozitia peste bicuiti).

Se orneaza si se lasa la rece cel putin 3 ore.

 

 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Postat de merisor67

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2010, 10:20
Super !
la 06.09.2010, 11:32
la 06.09.2010, 11:47
cred ca e minunat
la 06.09.2010, 19:27
la 06.09.2010, 22:25
De-asta vreau si eu ca-i cu ciocolata

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking