Cheesecake "After eight"

Postat de Mihaela11_jo in Prajituri
22 Apr 2013 | 8176 vizualizari
Cheesecake "After eight"

Laura Adamache a aniversat 5 ani de blog cu o reteta foarte apetisanta, aromata si racoritoare. Pe mine m-a "ispitit" imediat! Multumesc draga Laura pentru retetele minunate cu care ne inspiri si La Multi Ani! blogului tau. http://www.lauraadamache.ro/2013/03/cheesecake-after-eight.html# As dori sa am mai mult timp sa decorez prajiturile la fel de frumos ca tine.

Ingrediente

  • Blatul de biscuiti
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 125 g unt
  • 2 linguri zahar brun
  • Crema mousse de ciocolata
  • 125 g ciocolata amara
  • 5 g gelatina
  • 125 ml frisca lichida + 1 lingura de zahar
  • 25 ml frisca lichida
  • 2 linguri de lapte
  • Crema mousse de menta
  • 375 g branza cremoasa Philadelphia
  • 150 ml sirop de menta
  • 90 ml frisca lichida
  • 8 g gelatina
  • 4 linguri lapte
  • esenta de menta
  • colorant alimentar verde(optional)
  • Glazura de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 4 g gelatina
  • 2 linguri de lapte
  • Pentru decor
  • 1 cutie de ciocolata “After eight”
  • frunze de menta proaspata

Mod de preparare

Blatul de biscuiti

Se topeste  untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca.

Se mixeaza  biscuitii in blender, adaugam zaharul, untul topit si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios.

Punem aluatul intr-o forma detasabila de 22 cm diametru si il presam bine cu o lingura.

 Se lasa la rece  in frigider pentru 30 de minute.

Crema mousse de ciocolata

Se pune gelatina la inmuiat in 2 linguri de lapte rece timp de  5minute.

Topim ciocolata taiata in bucatele mai mici pe baie de aburi impreuna cu 25 ml de frisca lichida si avem mare grija sa nu fiarba absolut deloc.

Se da deoparte si se adauga  gelatina ; se amesteca bine sa se omogenizeze crema si apoi lasam ciocolata sa se raceasca putin .

Se mixeaza bine 125 ml de frisca lichida cu o lingura de zahar si se adauga treptat in crema de ciocolata.

Crema astfel obtinuta se intinde pe blatul de biscuiti si se da din nou la frigider 30 de minute.

Crema mousse de menta

Se inmoaie gelatina in 4 linguri de lapte rece 5 minute.

Se amesteca branza crema cu siropul de menta si cateva picaturi de esenta de menta pana se omogenizeaza.

Se bate frisca lichida cu mixerul .

Gelatina se topeste in cuptorul cu microunde 25 de secunde si se lasa sa se raceasca putin.

Se amesteca apoi cu cateva linguri din crema de branza si menta;se adauga apoi la restul cremei de branza si se amesteca bine , pana la omogenizare.

Se adauga treptat la aceasta crema frisca batuta.

Se pune peste crema de ciocolata si se da la rece la frigider pentru cel putin 1 ora.

Glazura de ciocolata alba

Se inmoaie gelatina in 2 linguri de lapte rece 5 minute.

Ciocolata alba se taie in bucatele mai mici si se pune sa se topeasca pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida, avand grija sa nu fiarba.

Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita la microunde 20 de secunde, amestecand pana la omogenizare.

Se scoate prajitura din tava si se aseaza pe un gratar deasupra unei tavi.

Cand glazura s-a racit se toarna peste prajitura;daca nu a acoperit complet prajitura se ia din glazura scursa in tava si se retoarna.

Se decoreaza dupa gust.

Eu am imbracat marginile prajiturii cu bucati de ciocolata”After eight” si am lasat-o la frigider pana la consumare( minimum 1 ora).

Se presara cu frunze de menta proaspata inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake "After eight"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

,,After eight" Cheesecake

Postat de Bianca20

,,After eight" Cheesecake

Blat: Untul se topeste si se adauga peste biscuitii fin maruntiti si amestecati cu zaharul. Se pune in forma de torturi cu inel detasabil si se da la frigider pentru o ora sau pana cand se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2013, 01:01
Delicios trebuie sa fie!
la 22.04.2013, 01:26
Buna dimineata Elena_Daria
la 22.04.2013, 06:14
Foarte frumos! Minuţios prezentat, bine documentat, excelent prezentat,
la 22.04.2013, 06:36
si mie imi place combinatia de menta si ciocolata amaruie. frumos tort !
la 22.04.2013, 06:43
Wow!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking