Ingrediente
- 150 gr biscuiti digestivi macinati
- 30 gr unt topit
- 500 gr branza crema (gen philadelfia)
- 50 gr zahar
- 5 foi de gelatina
- 200 ml smantana usor batatuta cu mixerul
- 250 gr ciocolata ptr topit
- cateva capsuni ptr decor
- cateva frunze de menta
Mod de preparare
Amestecati intr-un vas biscuitii (care in prealabil i-ati macinat in blender) cu untul si si intindeti apoi intr-o forma cu diametrul 20 cm. Puneti foile de gelatina intr-un vas cu apa rece la inmuiat apoi stoarceti de apa si amestecati gelatina cu 3-4 linguri de apa fiarta. Bateti la mixer crema de branza cu zaharul, adaugati apoi gelatina topita si smantana batuta.
Puneti si ciocolata topita si mai amestecati pana se omogenizeaza. Intindeti crema peste stratul de biscuiti si puneti tortul in frigider ptr cca 4 ore.
Dupa ce s-a racit bine, treceti un cutit de jur imprejurul tavii(e indicat sa folositi un cerc fara fund, si sa asezati stratul de biscuiti direct pe o tava ca atunci cand desfaceti, sa va ramana frumos, ptr ca nu veti putea muta tortul apoi!) si scoateti cercul.
Decorati cu jumatati de capsuni si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|