Chefal pe pat de lamaie

Postat de panacris in Peste
30 Ian 2018 | 4222 vizualizari
Chefal pe pat de lamaie

Noh, se pare că, an de an în această perioadă a anului, mă/ne împrietenim cu chefalul în diverse variațuni de preparare! Acum am adus o rețetă tare simplă și gustoasă, la îndemâna oricărui, chiar și începător în bucătărie ;)  Spor și poftă bună! ;)

Ingrediente

  • Chefal 1 bucată
  • Vin alb 200 ml
  • Lămâi 2 bucăți
  • ulei aromatizat cu oregano 2 linguri
  • Sare de mare cu mirodenii mediteraniene
  • Piper proaspăt măcinat
  • Ulei de măsline aromatizat cu lămâie 2-3 linguri

Mod de preparare

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Într-un vas special penru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie de cca. 0,5 cm, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se așează peștele deasupra. Se asezonează cu mirodenii mediteraneene, se pun felii de lămâie și în burta peștelui, se adaugă vinul și puțin ulei de măsline aromatizat, se acoperă și se pune la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 min. la foc mediu, cca. 200 grade.

După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.

Simplu, gustos și sănătos!

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal pe pat de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Saramura de peste

Postat de simona72

Saramura de peste

Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe...

Citeste continuarea

Saramura de hamsi

Postat de Constelatialeu

Saramura de hamsi

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2018, 19:30
la 30.01.2018, 19:30
la 30.01.2018, 19:35
Pesteeeeee bun!
la 30.01.2018, 19:35
Si noua ne olace pestele cu lamaie!
la 30.01.2018, 20:01

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking