Chek cu caramela si nuca

Postat de anisoara in Dulciuri
27 Ian 2010 | 5658 vizualizari
Chek cu caramela si nuca

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 2 pahare( 250 gr paharul) de faina
  • 1 pahar de miez de nuca pisat
  • 7 linguri de ulei fara miros
  • 1 pahar de zahar
  • 1.5 pahar de iaurt sau lapte acru
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet de masa
  • un pliculet de vanilina
  • 100 grame de lapte condensat dulce penntru ornament 
  • Pentru caramela:
  • 1 pahar de zahar
  • 0.5 pahar de lapte
  • 0.5 pahar de frisca
  • 100 gr de unt

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca zaharul cu uleiul , treptat se adauga iaurtul,faina si vanilina. Foarte bine se amesteca toate ingredientele si se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu o lingura de otet. La sfirsit se pune miezul de nuca putin cite putin, amestecind intruna.

Se toarna aluatul de chek intr-o forma de silicon( nu trebuie unsa) sau in alta forma de metal , care se  unge cu margarina si se coace in cuptor la temperatura de 170-180C timp de 40 minute.
Se scoate din cuptor si se rastoarna chekul pe un fund sa se raceasca .


In trimp ce se coace chekul, se  preparara caramelei.

Intr-o oala cu peretii grosi se topeste zaharul cu apa la un foc lent , si mereu se amesteca cu o lopatica de lemn pina se primeste un sirop de culoarea caramelei.

Nu lasam nici intr-un caz sa fearba. Din cind in cind mai ungem peretii oalei cu o pensula cu apa rece , ca sa nu apara cristale de zahar pe peretii olitei.

Dupa aceasta se toarna siropul obtinut intr-un vas rece,asteptam sa se raceasca , se adauga treptat frisca ( de temparatura camerei) si untul molcut. Cu mixerul  incepem sa amestecam foarte bine aceasta compozitie pina obtinem o glazura de caramela.

Cu o parte de caramela se unge chekul caldut. Dupa ce s-a racit bine chekul il ungem pe toate partile cu glazura de caramela si se lasa sa se acopere cu o pojgita crocanta de caramela. In mijloc avem un chek cu o textura frageda si umeda cu gust de nuci, acoperit cu o pojgita crocanta de caramela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chek cu caramela si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti shortbread

Postat de privatelaura

Biscuiti shortbread

Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul....

Citeste continuarea

Bradut de Craciun

Postat de comanligia

Bradut de Craciun

Intr-un vas se pune mierea ,  zaharul,untul,untura,si cele 2 linguri de lapte. Se pun la foc mic pana se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2010, 19:31
multumesc inca odata ,Anisoara!tot ce am incercat de la tine a iesit bine.
la 27.01.2010, 21:03
anisoara , checul asta nu are oua ??
la 27.01.2010, 21:28
arata minunat si cred ca e delicios.... l-am trecut la favorite.....
la 27.01.2010, 22:58
am nevoie de ceva dulce ... vorba cantecului imi iau inima in dinti si il fac , sunt hotarata chiar in seara asta .multumesc anisoara
la 27.01.2010, 23:04
Buna seara la toti! Mihaele checul este fara oua . Iti doresc succese. Fetelor va multumesc pt incrdere , si va doresc
tot ce este mai dulce si mai placut in viata asta. Nu ratati sansa , ca zilele trec.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking