Ingrediente
- Aluat:
- aproximativ 200g faina
- 120ml ulei
- 30 ml lapte
- o lingura de zahar
- o lingurita rasa de sare
- Pt topping:
- 6-7 linguri faina
- 6 linguri zahar
- trei sferturi de pachet de unt
- un zahar vanilat
- Umplutura:
- cam 1 kg cirese, fara sa,buri
- 5 linguri faina
- 3-4 linguri zahar, dupa gust
Mod de preparare
Aluat: Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat, care se intinde cu mana intr-o tava rotunda sau vas yenna, inclusiv pe pereti (eu am un vas yenna cu diametrul de 25 cm, dar cantitatile merg si la 23 cm).
Umplutura: Amestecam ciresele cu faina si zaharul. Veti observa ca sin sucul cireselor si faina se va forma un sos mai gros. Se pun peste aluat.
Zahar puneti dupa gust.
Topping: Se amesteca cu mana faina, zaharul, untul si zaharul vanilat pana se formeaza un fel de firimituri, care se imprastie peste ciresele puse in vas .
Se da la cuptorul incins la 180 grade C pentru circa 45 minute, pana se aureste frumos aluatul.
Iese o minunatie crocant-biscuitoasa, cu o aroma de-ti lasa gura apa!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cherry Pie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|