Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia.
Se amestecă mai întâi drojdia cu oul și zahărul, până ce se dizolvă, după care se adaugă laptele cald, puțin câte puțin și se încorporează treptat făina.
La urmă, pentru definitivarea aluatului, se adaugă uleiul de măsline și se frământă puțin, până la omogenizare.
Când aluatul devine elastic și nelipicios, se acoperă cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.
Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, pentru eliminarea bulelor de aer și apoi se împarte în 9 bucăți egale, care se transformă în biluțe.
Se ia o biluță de aluat, se întinde cu sucitorul și se pune în mijlocul ei o mini mozzarella trecută în prealabil prin amestecul de ierburi italiene.
Se sigilează foarte bine chifla cu mozzarella și se pune pe tava prevăzută cu hârtie de copt.
Se procedează la fel pentru formarea tuturor chiflelor cu mozzarella.
Se mixează ușor un ou și se ung toate chiflele, după care se presară semințe, deasupra.
Se dă tava cu chifle la cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenesc frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și chiflele se pot servi deja, calde. Sunt foarte bune și reci, sau reîncălzite la cuptorul cu microunde.