Chifle aperitiv cu mozzarella

Postat de RODIMUR in Piine
14 Aug 2020 | 2557 vizualizari
Chifle aperitiv cu mozzarella

Pentru că-mi mai rămăseseră de la o salată câteva mini mozzarella, am decis să fac cu ele niște chifle aperitiv, așa cum văzusem mai demult pe net. Prepararea lor nu a fost dificilă și nici nu a luat chiar mult timp, așa că ne-am bucurat destul de repede de acest aperitiv gustos. Din ingredientele de mai jos am făcut 9 chifle cu mozzarella, cam câte 2/porție.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 grame de făină albă
  • 10 grame de drojdie proaspătă
  • 200 ml de lapte cald
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • făină albă pentru modelat
  • Pentru umplutură:
  • 9 mini mozzarella
  • amestec de ierburi italiene
  • Pentru decor:
  • 1 ou, pentru uns
  • mix de semințe

Mod de preparare

Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia.

Se amestecă mai întâi drojdia cu oul și zahărul, până ce se dizolvă, după care se adaugă laptele cald, puțin câte puțin și se încorporează treptat făina. 

La urmă, pentru definitivarea aluatului, se adaugă uleiul de măsline și se frământă puțin, până la omogenizare.

Când aluatul devine elastic și nelipicios, se acoperă cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, pentru eliminarea bulelor de aer și apoi se împarte în 9 bucăți egale, care se transformă în biluțe.

Se ia o biluță de aluat, se întinde cu sucitorul și se pune în mijlocul ei o mini mozzarella trecută în prealabil prin amestecul de ierburi italiene.

Se sigilează foarte bine chifla cu mozzarella și se pune pe tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se procedează la fel pentru formarea tuturor chiflelor cu mozzarella.

Se mixează ușor un ou și se ung toate chiflele, după care se presară semințe, deasupra.

Se dă tava cu chifle la cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenesc frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și chiflele se pot servi deja, calde. Sunt foarte bune și reci, sau reîncălzite la cuptorul cu microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle aperitiv cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Aperitiv chifle umplute

Postat de panacris

Aperitiv chifle umplute

Tot Maricica a-III-a m-a salvat;) Trăiască mașimile de frământat și dospit aluatul ;) În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea,...

Citeste continuarea

Aperitiv chifle umplute

Postat de caroline

Aperitiv chifle umplute

Luam o chifla si taiem partea de sus ( ca o palarioara ). Scoatem apoi miezul chiflei si ungem cu unt in interior si pe margini. Asezam doua felii de sunculita si mozzarella taiata fasii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2020, 06:43
mi-as lua chiar acum doua la pachet... se poate?
la 14.08.2020, 07:01
Desigur, Claudia! Te servesc cu mare drag...!
la 14.08.2020, 11:52
Super!
la 14.08.2020, 13:00
la 14.08.2020, 16:28
frumoase au iesit

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking