Chifle ca pe vatra

Postat de RuxyRux in Piine
23 Feb 2011 | 6623 vizualizari
Chifle ca pe vatra

Le-am pus aceasta denumire pentru ca sunt identice ca aspect si la gust cu chiflele pe vatra pe care ni le servesc restaurantele traditionale....sunt atat de gustoase...

Ingrediente

  • 850 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 350 ml apa
  • 70 gr unt
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 plic drojdie  

Mod de preparare

Cernem faina intr-un vas.

Punem pe foc intr-un ibric, apa, laptele si untul si incalzim usor sa  se topeasca. Atentie nu trebuie sa infierbantam deoarece drojdia nu avem voie sa o oparim.

Cand untul este topit incepem sa adaugam cate putina faina ( din toata cantitatea) pana punem 300 gr faina. Amestecam bine.

In mijlocul fainii din vasul de framantat facem o gropita punem drojdia si deasupra presaram zaharul. Pe margine punem sarea.

Turnam compozitia din ibric peste cea din vas si incepem sa framantam chiflele.

Daca cumva aluatul inca se lipeste de maini dupa ce am incorporat toata faina mai adaugam putina si framantam pana nu se mai lipeste de maini si avem un aluat bun de modelat.

Lasam o ora la crescut la cald acoperit cu un servet.

Dupa o ora, formam chiflele...mie imi plac mari , le crestam in semn de cruce , le stropim cu lapte din belsug si le presaram faina.

Incingem cuptorul la 22o grade si dam chiflele la copt 16 minute. Lasam la racit pe un gratar si servim. Sunt incredibil de bune! Le putem taia a doua zi felii si le servim dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle ca pe vatra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle ca pe vatra

Postat de postavaru

Chifle ca pe vatra

Amestecam drojdia cu laptele caldut si zaharul si lasam sa stea 10 minute. Intre timp cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc in care turnam maiaua si apa calduta. Pe margini...

Citeste continuarea

Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux

Postat de LUK

Chifle ca pe vatra a la Ruxy Rux

Am pus faina intr-un castron mai mare in care fac de obicei aluaturile ce necesita framantare si dospire.Untul l-am topit la foc mic apoi am adaugat laptele si apa.Am mai lasat pana cand s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2011, 12:18
ce bine ti au iesit...dar numaia doua zi se pot papa?am salvat si eu reteta
la 23.02.2011, 12:22
fa-mi un pachetel si trimite si mie
la 23.02.2011, 12:27
Trei zile sunt perfecte...va pup...pe amandoua...eu am spus ca a doua zi se taie felii pentru ca le-am facut seara si a doua zi dupa ce au fost perfect racite le-am folosit pentru pachetel...
la 23.02.2011, 12:40
ce frumoase si umflate sunt ele....
la 23.02.2011, 13:39
cred si eu la cum arata ca sunt extraordinare

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking