Chifle cu branza de burduf si masline

Postat de mirela0911 in Piine
23 Mar 2018 | 2848 vizualizari
Chifle cu branza de burduf si masline

Sunt asa de pufoase si de bune! Sunt ideale ca pachetel de pus la scoala sau la serviciu, alaturi de un iaurt!

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 150 g branza de burduf
  • 100 g masline negre feliate
  • ~ 300 ml lapte
  • 1 galbenus pt uns
  • 1-2 lg lapte

Mod de preparare

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia uscata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia.

Dupa ce a crescut drojdia, se adauga sarea, oul, uleiul, branza si maslinele. Se amesteca usor incorporandu-se ingredientele. Se toarna lapte caldut cate putin, pana se obtine un aluat bun de framantat. Se toarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. 

Se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Se pregateste o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Se rupe din aluat bucati potrivite, se modeleaza intre palme in forma rotunda si se asaza in tava. Se procedeaza la fel pana se termina aluatul.

Se lasa in tava sa mai dospeasca putin timp de 15 minute, apoi se ung cu oul batut cu putin lapte.

Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C si se lasa pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza de burduf si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chifle umplute

Postat de alinutza1983

Chifle umplute

Se cerne faina intr-un bol , se face o gaura in mijloc apoi punem restul de ingrediente: ulei, sare , maiaua din drojdie (drojdie cu zahar inmuiata cu apa calduta- 2-3 linguri ) si laptele...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 23.03.2018, 08:41
Ce buna ar fi una
la 23.03.2018, 08:51
la 23.03.2018, 08:53
Ai avut si ajutoare
la 23.03.2018, 08:57
Ce pufoșenii faine!
Te invidiez pentru așa ajutor!
la 23.03.2018, 09:14
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking