Chifle cu ciuperci sau ce-mi pune mama in traista

Postat de simona72 in Mancare copii
27 Mai 2016 | 4355 vizualizari
Chifle cu ciuperci sau ce-mi pune mama in traista

Din categoria retetelor ce mai luam la scoala sau la serviciu de pachet, in afara de vesnicele sandvisuri…Dupa cum v-am obisnuit pregatesc destul de des ceva de casa ce poate fi intins pe paine, cornuri, chifle, painici, mezeluri…De data aceasta am ales ceva fara carne, ceva usor si care sa se potriveasca si pentru copii mai mititei. Am avut niste ciupercute foarte proaspete, ciuperci de roua, culese chiar de mine si ciuperci brune. Le-am tras la foc iute pana a scazut apa lasata, am adaugat si putin usturoi, nu mult, avand in vedere ca sunt pentru copii si putina verdeata pentru savoare. Eu am pus tarhon, dar voi puteti sa adaugati marar, patrunjel…ceea ce prefera copilul vostru. Daca serviti chiflele acasa, le puteti asocia cu branzeturi si iaurt.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 50 gr unt gras moale la temperature camerei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar brut
  • 300 ml lapte
  • 500 gr faina
  • ½ cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • 1 lingura negrilica
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr ciuperci de roua
  • 500 gr ciuperci brune
  • 2-3 catei de usturoi
  • Sare roz de Himalaya cu ierburi si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Cateva frunze proaspete de tarhon
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 cubulete de unt
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou
  • Negrilica
  • Branza de capra de la Delaco

Mod de preparare

Pentru aluat: eu l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am lasat masina sa framante aluatul, apoi l-am lasat la dospit la loc caldut pentru 30 minute.

Pentru umplutura: am spalat ciupercile si le-am lasat sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie. Ciupercile de roua le-am lasat intregi, iar ciupercile brune le-am taiat felii. Am pus o tigaie mare, un wok, la incins, am adaugat 1 lingura ulei de masline si un cub de unt. Am pus doua ciupituri de sare cu ierburi peste ciuperci si le-am lasat la foc iute pana a scazut apa lasata. La fel am procedat si cu ciupercile brune. Dup ace au fost prajite ambele soiuri de ciuperci, le-am amestecat in tigaie, am adaugat usturoiul pisat, piper rasnit si tarhonul taiat marunt. Am amestecat ingredientele si am lasat compozitia sa se raceasca.

Am rupt o bucata din aluatul dospit, am intins-o cu mainile dandu-I o forma rotunda, am pus in mijloc o lingura plina cu umplutura, am pliat marginile dinspre exterior spre interior. I-am dat o forma rotunda ca de chifla, avand grija ca marginile sa fie bine lipite. Am pus chiflele in tava cu hartie de copt, le-am uns cu ou batut, am ras putina branza deasupra si am presarat putina negrilica. Le-am lasat 10 minute la dospit, apoi le-am dat la cuptorul incins la 170 grade pentru 25 minute, pana sau rumenit. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu ciuperci sau ce-mi pune mama in traista" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza in forme de briose

Postat de momo121

Pizza in forme de briose

Pentru inceput facem un aluat ca o pasta mai groasa ca la clatitele americane:       Intr-un bol punem faina cu drojdia, parmezanul si daca mancati mai sarat puteti sa mai...

Citeste continuarea

Tort cu crema de migdale si capsuni

Postat de sufletista

Tort cu crema de migdale si capsuni

Turronul il rupem bucatele si il punem intr-o cratita cu 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste. Acoperim cu folie alimetara si dam la rece cateva ore. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2016, 10:20
O nebunie ai pregatit tu aici!! Superrr
la 27.05.2016, 10:23
bune bune
la 27.05.2016, 10:25
o nebunie reteta asta
la 27.05.2016, 10:34
Astea trebuie să fie o nebunie!
la 27.05.2016, 10:35
Vreau si eu o portie la pachet!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking