Ingrediente
Pentru aluat:
- 50 gr unt gras moale la temperature camerei
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar brut
- 300 ml lapte
- 500 gr faina
- ½ cub mic de drojdie proaspata maruntita
- 1 lingura negrilica
- Pentru umplutura:
- 500 gr ciuperci de roua
- 500 gr ciuperci brune
- 2-3 catei de usturoi
- Sare roz de Himalaya cu ierburi si piper proaspat rasnit dupa gust
- Cateva frunze proaspete de tarhon
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 cubulete de unt
- Pentru deasupra:
- 1 ou
- Negrilica
- Branza de capra de la Delaco
Mod de preparare
Pentru aluat: eu l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am lasat masina sa framante aluatul, apoi l-am lasat la dospit la loc caldut pentru 30 minute.
Pentru umplutura: am spalat ciupercile si le-am lasat sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie. Ciupercile de roua le-am lasat intregi, iar ciupercile brune le-am taiat felii. Am pus o tigaie mare, un wok, la incins, am adaugat 1 lingura ulei de masline si un cub de unt. Am pus doua ciupituri de sare cu ierburi peste ciuperci si le-am lasat la foc iute pana a scazut apa lasata. La fel am procedat si cu ciupercile brune. Dup ace au fost prajite ambele soiuri de ciuperci, le-am amestecat in tigaie, am adaugat usturoiul pisat, piper rasnit si tarhonul taiat marunt. Am amestecat ingredientele si am lasat compozitia sa se raceasca.
Am rupt o bucata din aluatul dospit, am intins-o cu mainile dandu-I o forma rotunda, am pus in mijloc o lingura plina cu umplutura, am pliat marginile dinspre exterior spre interior. I-am dat o forma rotunda ca de chifla, avand grija ca marginile sa fie bine lipite. Am pus chiflele in tava cu hartie de copt, le-am uns cu ou batut, am ras putina branza deasupra si am presarat putina negrilica. Le-am lasat 10 minute la dospit, apoi le-am dat la cuptorul incins la 170 grade pentru 25 minute, pana sau rumenit. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu ciuperci sau ce-mi pune mama in traista" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|