Ingrediente
- 8 chifle kaizer cu susan,
- 300 g fasole boabe,
- 4 cârnaţi cabanos,
- 3 castraveţi muraţi,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- 3 căţei de usturoi,
- Sare, după gust,
- 1 lingură ulei
Mod de preparare
Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore, să se hidrateze bine. Se pune fasolea la fiert cu apă şi puţină sare, se ia spuma, apoi se schimbă apa. Când începe să clocotească din nou, se mai poate adăuga sare, dacă e nevoie, apoi şi ceapa tăiată în patru şi morcovul tăiat rondele.
După ce s-a fiert fasolea, se dă de pe foc, se lasă un pic la răcit, se scurge de apă, păstrând un pic într-un castron, dacă e nevoie pentru a o subţia. Se dă la blender cu tot cu legume, cu atenţie pentru că e caldă încă. Acum se adaugă usturoiul zdrobit şi o lingură cu ulei.
Se aşază fasolea frumos în chiflele tăiate în jumătăţi, se decorează cu cârnaţii prăjiţi şi tăiaţi rondele şi cu trandafiraşi făcuţi din castraveţi muraţi tăiaţi fâşii lungi. Fasolea rămasă se poate servi şi numai cu murături.
Timp de pregătire: 20 min,
Timp de gătire: 1h 30min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/chifle-cu-fasole-batuta-cabanosi-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu fasole batuta, cabanosi si muraturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|