Ingrediente
- 220 ml iaurt grecesc 10% grasime
- 110 ml lapte 3.5%
- 600 gr faina alba
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite rase drojdie uscata
- 1/2 plic praf de copt
- 1 ou
- mix seminte susan alb +negru
Mod de preparare
- Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba.
- Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei.
- Laptele trebuie sa fie usor caldut ca sa poata activa drojdia.
- Veti observa ca in 10-15 minute deja lucreaza aluatul si apar bulele.
- Eu am preparat aluatul, framantat si dospit, in continuare cu ajutorul masinii de paine Tefal.
- Se introduce iaurtul, faina, sarea si praful de copt.
- Am setat masina pe programul nr .16 de framantare si dospire .
- Am lasat sa se dospeasca pana la terminarea programului, adica 75 minute.
- Am scos aluatul pe o folie de silicon si l-am framantat usor din nou.
- Se imparte aluatul in mod egal si se formeaza prin impachetare succesiva mici mingiute.
- Se asaza mingile astfel formate pe o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut, cu ajutorul pensulei de silicon.
- Presarati deasupra mixul cu seminte de susan.
- Le-am pus la cuptor, la 60 grade C si le-am lasat sa mai creasca inca 40 minute .
- Se coc in cuptorul incalzit pana se rumenesc, la 210 grade C, timp de 10-15 minute si apoi se reduce temperatura la 180 grade C.
- In total coacera este tot cam 40 minute in total, depinde de cuptor.
- La sfarsitul coacerii se scoate tava din cuptor si se lasa chiflele sa se tempereze.
- Am obtinut 20 chifle de aproximativ 35 grame pentru ca aluatul a crescut frumos.
- Chiflele rumenite sunt crocante si foarte pufoase in interior.
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt grecesc si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|